SP´den 3 Kasım´da ‘iktidara yürüyüşü´ kongresi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Av. Bülent Kaya ve Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, 3 Kasım´da Ankara´da yapılacak 7. Kongrenin ‘iktidara yürüyüş´ buluşması olarak nitelendirdi.

SİYASET 24.10.2019 10:30:41 0
SP´den 3 Kasım´da ‘iktidara yürüyüşü´ kongresi

İskenderun/SES

Saadet Partisi (SP) Hatay İl Başkanlığı Ekim Ay´ı İl Divan Toplantısı´nı GİK Üyeleri Av. Bülent Kaya ve Doç. Dr. Necmettin Çalışkan´ın da katılımıyla Dörtyol´da Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Toplantının divanını ise Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, İskenderun İlçe Başkanı H. İbrahim Çelik ve Dörtyol İlçe Başkanı Yusuf Çiçek yönetti.
Toplantıda yaptığı konuşmada GİK üyesi Av. Bülent Kaya, “Milletimizin artık hemen her konuda artık mustarip olduğu ve yeni arayış içerisine girdiği bir sürece girmiş bulunmaktayız. Aslında iktidar uzatmalara oynuyor. Elindeki iktidar gücü ve toplumda oluşturduğu korku psikolojisi ile ömrünü uzatma çabasında. Ancak bu çaba kendilerine ve ülkeye zarar vermektedir” dedi.
Dış politikada KKTC ile bile kavgalı duruma gelindiğini, ülkenin temel sorunu ekonomi ve işsizliğin oluşturduğu belirten Kaya, “Halkımızın şikâyet ettiği temel konuların başında ekonomi geliyor. Ticari durgunluğun, işsizliğin had safhada olduğu, her 4 kişiden bir gencimiz işsiz olduğu, üniversite mezunlarının daha iş bulamadığı bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. Ek vergiler, zamlar rekor seviyede artarak milletin belini kırarken, ne hikmettir ki TÜİK, enflasyonu düşük göstermektedir. Bunun sebebi de memura emekliye düşük zam yapma isteği ve faiz oranlarını aşağıda tutabilme çabasıdır. Eğer faize karşıysan, alternatif finans kaynakları oluşturmak zorundasın. Faiz oranını düşürerek faizle mücadele edemezsin, çünkü faiz oranını düşürürsen faiz kullanan kişilerin sayısı artar, faiz ortadan kalkmaz. Kamu malını yetim malı gibi görmezsen, üretim ekonomisini tüketim ekonomisine tercihe etmezsen bu sorunları çözemezsin” diye konuştu.

“Milli Görüş bolluk getirmiştir”
Toplumun kutuplaştığı, kamplaştığı bir süreçten geçildiğini, camilerde bile insanların birbirleriyle konuşamadığı ve birbirlerini hain vatansever diye lekelediği bir Türkiye gerçeği il karşı karşıya bulunulduğunu söyleyen Kaya, tüm sorunların çözümünün Saadet Partisi ile mümkün olabileceğini savundu. Algılarla, medya gücü ile partilerinin lekelenmeye çalışılmasına karşın tarihin kendilerini haklı çıkarttığını da sözlerine ekleyen Kaya, “Milli görüş ne zaman koalisyon dahi iktidarda bulunmuşsa emin olun bolluk bereket gelmiştir. Bu gücümüzün farkındayız ve 3 Kasım´da Ankara´da düzenleyeceğimiz 7. Kongremizle beraber inşallah sesi daha gür çıkan bir Saadet Partisi olarak alternatif arayışında olan milletimize çözüm olacağız. 3 Kasım yeniden iktidara yürüyüş kongremiz olacak” diye konuştu.

Çalışkan: Kongremiz yeni bir başlangıç
SP´nin GİK Üyesi Necmettin Çalışkan da 3 Kasım´daki kongrenin yeni bir dönemin başlangıcı olacağını, Türkiye´ye önemli mesajların da bu kongreyle verileceğini ifade ederek, iktidara yürüyüşü başlatmış olacaklarını söyledi. Çalışkan, şunları kaydetti: “3 Kasım Pazar günü Ankara´da yapılacak olan kongremiz yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Türkiye´ye önemli mesajlar vereceğimiz bir gün olacak. Son dönemlerde ki çalkantılardan başkaları gibi biz olumsuz etkilenmedik. Dim dik durduğumuz yerdeyiz. 3 Kasım itibarıyla yeniden bismillah demiş olacağız. Ankara´daki işaret fişeğine tüm teşkilatlarımız katkıda bulanarak “Gelecekte Saadet Var” sloganımız ile iktidara yürüyeceğimiz kongre olacak.”

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

  • BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30