SP’li Çalışkan: Depremzede esnaf için belirsizlik gerilmeli

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Hatay İl Teşkilatı Antakya’da Kunduracılar Çarşısını ziyaret etti.

SİYASET 18.09.2023 18:37:00
SP’li Çalışkan: Depremzede esnaf için belirsizlik gerilmeli

Ziyarette esnafın deprem sorunlarını dinleyen Çalışkan, “Esnafın kendilerine yönelik verilen sözlerde belirsizlik yaşandığını ve belirsizliğin sona ermesi gerekiyor” dedi.

Milletvekili Çalışkan, kendilerine gelen en önemli soru ve talebin iş yerlerinin yıkılıp yıkılmayacağı konusundaki belirsizlik olduğunu söyledi. Çalışkan, “Esnafımız 6 Şubat depremlerinin ardından şehrimizi terk etmeden yeniden dükkanlarını açma gayretini sürdürüyor. Fakat hala bilinmeyen onlarca sorun var. Önümüzde bir kış ayı süreci var. Yağmur suları Ayakkabıcıların bulunduğu çarşıyı daha kötü yapacak. Çatı sorunları hala giderilmemiş. En önemlisi ise buradaki esnafımıza bir yetkili geliyor “burası yıkılacak” başka bir yetkili geliyor “burası yıkılmayacak” diyor. Esnafın kafası karışmış durumda. Uzun Çarşı’nın belirsizliğine son verilmeli, esnaf önünü göremiyor” ifadelerini kullandı.

Çalışkan, esnafın tüm sorunlarını not ederek meclis gündemine getireceğini de sözlerine ekledi.

Ziyarete Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Harputluoğlu, Milletvekili Necmettin Çalışkan, Antakya İlçe Başkanı Fadıl Koçak, Altınözü İlçe Başkanı Mahmut Şan ve parti üyeleri katıldı.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,25% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6454,94% 3,35
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74