St. Pierre Bayramı kutlandı

İskenderun/SES

HATAY 1.07.2024 15:44:00 0
St. Pierre Bayramı kutlandı

Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, Antakya'daki Saint Pierre Kilisesi Anıt Müzesi'nde kutlandı. St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı, her yıl 29 Haziran'da kutlanıyor. St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı nedeniyle Antakya'da bulunan yer alan ve dünyanın ilk mağara kilisesi özelliğine sahip olan Saint Pierre Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Hatay ve Mersin'deki Rum Ortodoks Kilise rahip ve papazlarının katıldığı ayini, Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Episkopos Konstantin Kayyal yönetti.

Farklı dillerde barış, sevgi ve birlik dualarının edildiği ayinde, İncil’den bölümler okundu, ilahiler söylendi. Bayrama özel olarak hazırlanan kutsanmış ekmekler yenildi. Ayin sonrası da kilise bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu ve dua töreni yapıldı. Kutlamaya Hatay Büyükşehir Belediyesinin de katkı ve destek verdiği belirtildi. 
Hatay'ın yanı sıra Mersin ve Adana’dan gelenlerin de katıldığı törende konuşan Lübnan Aziz İlyas Manastırı Başrahibi Kayyal, bayramın dünyaya barış ve huzur getirmesine vesile olmasını dilerken, Latin Katolik Kilisesi Başepiskoposu Antuan Ilgıt da 6 Şubat depremlerinin şehirde yarattığı acılardan söz ederek yaraların sarılması için gayret ettiklerini ifade etti. Antakya Katolik Kilisesi Başrahibi Francis Dondu da Antakya’nın Hristiyanlık tarihi açısından önemli olduğunu belirtti, deprem öncesinde  yörede huzur içinde yaşam olduğunu söyledi.

Acılar; dayanışma ruhumuzu güçlendirme fırsatı da sundu"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı mesajında şunlara yer verdi: "Tüm Hristiyan dünyası için büyük bir öneme sahip olan 29 Haziran St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı'nı birlik ve kardeşlik içinde bir kez daha kutluyoruz. St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı'nı kutlarken Hataylıların birbirine olan sevgi ve saygısını bir kez daha önemle vurgulamak istiyorum. İnançlarımız farklı olsa da ortak değerlerimiz ve kardeşlik bağlarımız bizi bir arada tutmaya devam edecektir. Binlerce yıllık tarihi boyunca çeşitli inançlara ve kültürlere ev sahipliği yapmış; düğünleri, bayramları, hüzünleri birlikte yaşamış bir şehir olarak barış ortamının ve demografik yapının korunmasına her zamankinden daha fazla önem vermeye gayret edeceğiz. Yakın zamanda yaşadığımız 6 Şubat depremleri şehrimizde büyük acılar ve zorluklar yaşanmasına sebep oldu. Ancak bu acılar; bizi bir araya getirme, dayanışma ruhumuzu güçlendirme ve birlikte daha güçlü bir şekilde ayakta durma fırsatı da sundu. Tüm zor zamanlarda gösterdiğimiz dayanışma ve yardımlaşma ruhu, 'Hatay’da yüzler gülsün diye' birlikte başarılabilecek büyük işlere imza atabileceğimizi bir kez daha gösterdi. Yaşadığımız bu güzel şehirde, hoşgörü ve anlayışın her zaman ön planda olması dileğiyle, tüm Hristiyan hemşehrilerimizin bayramını içtenlikle tebrik ediyor, sevgi, sağlık ve barış dolu günler diliyorum."


Anahtar Kelimeler: . Pierre Bayramı kutlandı

En büyük 500 sanayinin 15'i Hatay'da

5 ilçede "Suriyeli tahriki" girişimi

Rehabilitasyon merkezi, kafes sonrası

Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesinde

"Seyyanen zam zorunludur"

Milletvekili Çalışkan: Yaşananlar, 'artçı depremler' ve 'idari felaket'

Belediyeden yüzme kursu

Grev çadırına destek ziyareti

Kale- Işıklı yoluna asfaltlama

LGS tercihleri 17 Temmuz'a kadar

"İktidar, depremzede vatandaşını zarara uğratıyor"

Depremzede kuradan çıkan konutunu alamıyor

HBB'den, ücretsiz ve indirimli kart

İktidar, 'refah masalını' anlatıyor

KETEM personeline 'uyum eğitimi'

  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87