Stajı 3 ülkede yaptılar

30 öğrenci ve 4 profesyonel eğitimci bilgisayarlı kalıp sistemi stajını İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya´da gerçekleştirdi.

31.07.2017 11:59:58 0
Stajı 3 ülkede yaptılar

 

Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi´nden 30 öğrenci İtalya-Çek Cumhuriyeti ve Romanya´da gerçekleştirdikleri stajda öğrencilerin bilgisayarlı kalıp sistemi eğitiminin ardından bir süre orta ve ölçekli tekstil kuruluşlarında istindam edildiklerini belirten okul müdürü ve Proje Yürütücüsü Hatice Soydan Sarcan, bu staj fikrinin tekstil ve hazır giyim sektörünün istihdam olanaklarının değerlendirilmesiyle geliştiğini bildirdi.
Sarcan, Proje Koordinatörü Gülümser Soyalan ile birlikte yaptığı yazılı açıklamada, “T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus + Programının 30. Yılında KA1 2016 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği kapsamında kabul edilen “Assyst Bullmer Bilgisayarlı Kalıp Sistemi Üzerine Staj Çalışması” adlı proje Yıldız-Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinden 30 öğrenci 4 profesyonel eğitimci beraberinde İtalya-Çek Cumhuriyeti ve Romanya da başarıyla tamamlandı. Tekstil ve hazır giyim sektörünün hızla büyüme ve gelişmesine bağlı olarak bu alandaki istihdam olanaklarının fazlalığından hareketle yola çıkılarak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacına karşılık verebilmek amacıyla proje fikri ortaya çıktı. Staj çalışmalarında alınan eğitim ile öğrenciler, Assyst Cad programını etkin bir şekilde kullanmayı öğrenerek mesleki açıdan büyük özgüven kazandılar. Bu programı bitiren öğrencilerden bir kısmı orta veya büyük ölçekli tekstil kuruluşlarında istihdam edildi” dedi.

Anahtar Kelimeler: Stajı ülkede yaptılar

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    38,00% 0,08
  • EURO

    41,61% 0,05
  • GRAM ALTIN

    3641,18% -1,82
  • Ç. ALTIN

    6129,23% 0,00