“Şu anda Arsuz´da 3 vakamız var”

Zorlu bir sürecin yaşandığını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, koronavirüs salgınının normalleşme sürecinde bile çoğu zaman vaka sayısının sıfır olduğu Arsuz´da 3 vakanın tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

SAĞLIK 8.07.2020 15:58:50 0
“Şu anda Arsuz´da 3 vakamız var”

Arsuz Esnaf Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen, ‘Genişletilmiş Esnaf İstişare ve Çözüm Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, süreci bütün kurumlarla, STK´larla, esnafla, halkla birlikte en iyi şekilde yönettiklerini belirtti. Kaymakam Sarı, şunları ifade etti: “Ülke olarak çok şükür biraz da hazırlıklı yakalandığımız için, bize diğer ülkelerden sonra geldiği için süreci diğer ülkelere göre daha iyi atlattık. Biz ilçe bazında da bu süreci iyi atlattığımızı sayılardan anlıyoruz. Değerlendirdiğimizde yok denecek kadar az. Normalleşme sürecinde bile çoğu zaman vakamız sıfır oldu. Şu anda Arsuz da vaka durumu nedir diye merak edenler için söylüyorum; normalleşmeden dolayı ufak tefek pozitif vakalar çıktı, dışarıdan gelenler de oldu. Şu anda Arsuz´da 3 vakamız var hastanede olan ama onlarında durumu hafif. Genelde iki üç tane çıkıyor sonra negatife dönüyor. Biz bütün kurumlarla, bütün STK´larla, esnaflarımızla, halkımızla birlikte bu süreci en iyi şekilde yönettik. Kamu çalışanları, sağlık çalışanları başta olmak üzere herkes bu benim görevim, görevim değil demeden her türlü görevi üstlendi.”

Öte yandan İskenderun Devlet Hastanesi´ndeki pandemi servisindeki yatılı hasta sayısının 50 ulaştığı belirtilirken, fisiki mesafe, izolasyon ve temizlik başka olmas üzere önlemlere dikkat vedilmesi gerektiği uyarısı yapılıyor.

Anahtar Kelimeler: anda Arsuz vakamız

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    9903,27%5,30
  • DOLAR

    39,75% -0,37
  • EURO

    46,61% -0,59
  • GRAM ALTIN

    4196,93% -0,08
  • Ç. ALTIN

    6656,45% -1,25