5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması Hatay´daki etkinliklerle sürüyor. İskenderun´daki ilk etkinlik, 12 Mayıs Perşembe günü yazar İhsan Kutlu,´nun ´Sürgün edebiyatı´ üzerine söyleşi oldu.
5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması Hatay´daki etkinliklerle sürüyor. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması kapsamında İskenderun´da 3 etkinlik gerçekleştirilecek. Akdeniz´deki etkinlikler, İskenderun, Antakya, Mersin, Adana, Antalya, Osmaniye, Fethiye, Demre, Anamur, Tarsus ve Düziçi kentlerinde yapılıyor.
5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması kapsamında İskenderun´daki Ayna İskenderun kültür ve Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen etkinlikler, 12, 13 ve 14 Mayıs tarihlerinde yapılıyor.
Kutlu, ´sürgün edebiyatını´ anlattı
İskenderun´daki ilk etkinlik, 12 Mayıs Perşembe günü yazar İhsan Kutlu,´nun ´Sürgün edebiyatı´ üzerine söyleşi oldu. Hatay yöresine ilişkin edebiyat çalışmaları da bulunan yazar Kutlu, Amanos Dağı köylerinde ilk okuyanlar arasında yer aldığını ifade ettiği söyleşide, 'Karacaoğlan, Köroğlu gibi gibi kendi edebiyatamızda çok yetili sürgünler var. Aşk, vatan vs. uğruna yapılan bu edebiyatta, sıla özlemi vardır' eğerlendirmesini yaptı. Yazam alanında çok baskı olmasaydı, bu coğrafyanın dünya sürgün edebiyatında önemli bir merkez olunabileceğini anlatan Kutlu, 'Edebiyattaki gelişmişlik, bulunduğu ülkeler ve coğrafyadaki demokrasiyi de geliştiriyor' diye konuştu. Birçok ülkede insanların güç ve sürgün edebiyatı yaptığını ya da bu alandaki çalışmasını geliştirdiğini de belirtti. Söyleşide, sanat ve edebiyat severler buluştu.
Cuma ve cumartesi de İskenderun´da etkinlik var
5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması kapsamında 13 Mayıs Cuma saat 14.00´da ise yazar Recep Yıldırım 'Öykülerle birlikte yolculuk' adlı söyleşide konuşacak. 14 Mayıs Cumartesi günü aynı saatte AKSİMDER tarafından Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirilecek.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01