Suriye ile silah arkadaşı olduk

Vatan Partisi Genel Başkanı Dogu Perinçek, Amerika´nın yenildiğini ve Suriye devletinin kazandağını savundu.

SİYASET 17.04.2018 11:06:15 0
Suriye ile silah arkadaşı olduk

İskenderun/SES

Samandağ Kültür Merkezindeki düzenlenen konferansta konuşan Perinçek, daha sonra kitaplarını da imzaladı. Konferansa Hatay eski milletvekili Refik Eryılmaz, Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, Vatan Partisi İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Başkanı Mehmet Yuva ve muhtarlar da katıldı.

'Artık Amerika´nın egemen olduğu bir dünya yok'
'Buradan kahraman gardaşlarımıza, o kahraman komşularımıza, Beşar Esad ve Amerikan emperyalizmine, İsrail siyonizmine aslanlar gibi direnen, Suriye devleti, Suriye ordusu, en önemlisi Suriye milletine elimizi uzatıyoruz. Onların elini tutuyoruz, onların eline sarılıp, onları kucaklıyoruz' diyen Vatan Partisi Genel Başkanı Dogu Perinçek, 'Suriye ordusu, emperyalizme ve teröre karşı aslanlar gibi savaşıyor, onlarla el, ele savaşıyoruz. Onlarla, omuz, omuza, gönül, gönüle savaşıyoruz. Bu gün Türkiye-Suriye beraberliği ve kardeşliği savaş cephelerinde kurulmuştur. Biz artık Suriye ile silah arkadaşı olduk. Bölgemizdeki, Amerika ve İsrail siyonizmine karşı savaşan ülkeleriz. Emperyalizme karşı, İran, Irak, Suriye, Türkiye ve bize dayanışma gösteren Rusya ile birlikte direniyoruz. Bu savaştan Batı Asya büyük zaferlerle çıkacaktır. Bu savaş bütün insanlığın ve mazlumların savaşıdır. Şu anda ön cephedeyiz ve yeni bir dünya kuruyoruz. O Atlantik´in o Amerika´nın efendi olduğu, ´dünyayı ben yönetirim´ diyen dünya, artık arkada kalmıştır. Biz bu yeni dünyanın kurucuları arasındayız. Türk milleti, Arap milleti, Suriye ve Irak milleti, Rusya´sı, Çin´i ve Hindistan´ı bu yeni dünyanın kuruluşunda en öndeyiz. Dünün yoksulları bu günün kurucuları olduk. Bize yoksul, bize mazlum diyorlardı, o yoksul ve mazlumlar emperyalizme baş kaldırdı. Amerikan emperyalizmin insan saldırısı fiyasko ile sonuçlandı. Amerika son saldırısı ile adete izin istedi, nerelere nasıl saldıracağını sorarak, prestejimi kurtarayım, dedi. Amerika´yı, Suriye ve Türkiye olmak üzere bölge ülkeleri ile yendik. Artık Amerika´nın egemen olduğu bir dünya yok. Bu yenilgiyi bizimle paylaşamayan ve hala Amerikan füzelerinin üzerinde oturanlar var' dedi.
Suriye´nin sorunları olduğunu belirten Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Başkanı Yuva da, 'Mesele Suriye´nin sorunlarını gündeme getirerek, suyu bulandırmak değil. Bu gün Suriye üçlü çetenin bu üçlü emperyalist devletin saldırısı altında değildir. Yedi düvelin de saldırısına maruz kalmadı. Yeni bir tanım kazandıralım, 77 devletin saldırısına maruz kaldı. Lejyonerleri, dünyanın ülkelerinden devşirilerek, Suriye´ye getirildiler. Bu küçük çaplı bir dünya savaşıdır. Suriye bu imtihandan başarı ile çıkıyor. Direnerek, mücadele ederek ve zaferle çıkıyor. Aynı zamanda Türkiye´deki milli kuvvetlerin desteğini, bölge ülkelerin desteğini alarak, bu savaşı zaferle nihayete erdirecektir' diye konuştu.

Yemekte rozet taktı
Harbiye´de düzenlenen dayanışma yemeğine de katılan Vatan Partisi Genel Başkanı Dogu Perinçek, Şule Perinçek ile birlikte, Reyhanlı, İskenderun, Defne´den partisine katılanlara rozetlerini de taktı.
Yemekte konuşan Doğu Perinçek, 'Olağanüstü döneme girdik, olağanüstü çözümler olur. Suriye, Amerikan emperyalizmini yendi. Herkes olmaz diyordu, Amerika bir hafta içinde Suriye´yi dize getirir gibi haberler çıkıyordu. 2011´den-2018´e geldik, aradan yedi yıl geçti, Suriye, Amerikan emperyalizminin sırtını yere getirdi. Olmaz diyorlardı, işte oldu' dedi. Perinçek, Atatürk gibi cesur, devrimci olacaklarını, Türkiye sorunlarını bir devrimle çözeceği döneme girdiğini de ifade etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62