Tarih: 17.08.2017 12:08

Suriye vatandaşı olmayan çıkamayacak

Facebook Twitter Linked-in

 Hatay Valiliği´nden bayramlaşma izniyle ilgili yapılan duyuruda Suriye vatandaşı olmayanların bayram izni ile Suriye´ye çıkışlarına müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Hatay Valiliği´nin duyurusu şöyle: “2017 yılı Kurban Bayramı döneminde Cilvegözü Kara Hudut Kapısında uygulanacak giriş-çıkış işlemleri alınan karar doğrultusunda aşağıdaki şekilde uygulanacaktır. Kurban Bayramı münasebetiyle Suriye vatandaşlarının Türkiye´den Suriye´ye geçişleri 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü başlatılacak olup, geçişler pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı/yabancı tanıtma kartı ile sağlanacaktır. Suriye vatandaşı olmayanların Bayram İzni ile Suriye´ye çıkışlarına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Türkiye´ye dönüşler 31.12.2017 Pazar günü sona erecektir.

El Nusra hakimiyeti sınırlamayı getirmişti
Cilvegözü Sınır Kapısının karşısındaki Babul Havar Sınır Kapısı ile Suriye´nin Idlip kentin bazı bölgelerinin El Nusra cephesinin eline geçmesinin ardından Cilvegözü´nden geçişlere sınırlama getirilmişti. Türkiye-Suriye sınırındaki örgütlerin farklı bölgelerdeki hakimiyetlerinin sık sık değişmesi ve Türkiye´ye yönelebilecek gelişmelere karşı teyakkuz durumu sürerken, Hatay´da gümrük kapısı ve havadan kontroller sıklaştırıldı. Önceki hafta gerçekleşen Ankara´da güvenlik zirvesinin ardından ‘Cilvegözü´nden geçişlerin kısıtlanması´ kararı çıkmıştı. Bu karardan sonra, sadece insani yardım taşıyan araçlar ile ya ülkesine dönmek ya da bayramı ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin ülke çıkışına izin veriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —