DOĞAKA desteğiyle Karamağara bölgesine yapılması planlanan Dalış Akademisi’nin inşaat çalışmaları sürürken, yörede planlanan restoran projesi de hayata geçiriliyor,
İskenderun/SES
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) desteğiyle Türkiye-Suriye sınırının Hatay bölgesinde ve Keldağı eteklerindeki koylardan Karamağara bölgesine yapılması planlanan Dalış Akademisi’nin inşaat çalışmaları sürürken, yörede planlanan restoran projesi de hayata geçiriliyor. Yayladağı Belediyesi'nin Karamağara bölgesine yapılması planlandığı Dalış Akademisi’nin inşaat çalışmaları devam ederken, bölgede planlanan restoran projesinin de tanıtım toplantısı yapıldı. Yayladağı Belediyesi Karamağara Restoran Projesinin tanıtım toplantısı, Yayladağı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.
Keldağı, iki ülkeyi sınır olarak ayırıyor
Dalış ve Yat Turizminin Geliştirilmesi Projesinin uygulanacağı Yayladağı'nın Karamağara bölgesi, Türkiye-Suriye sınırının Keldağı bölgesinin eteğinde ve deniz kısmında yer alıyor. Keldağı, Türkiye ve Suriye arasında kara sınırı işlevi görürken, dağın etekleri de deniz sınırını oluşturuyor.
Dalış ve Yat Turizminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Karamağara bölgesinde yapılacak olan restoranın mimari tanıtım toplantısına Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ile belediye meclis üyeleri katıldı. Yayladağı Belediye Başkanı Yalçın, “Karamağara bölgesinde yapılan Dalış ve Yat Turizminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılacak olan restoranın mimari tanıtım toplantısını gerçekleştirdik" dedi ve projede kendilerini destekleyen, Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Sabahat Çelik, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, İSTE öğretim üyelerine ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına teşekkür etti.
Hatay'ın deniz turizmini canlandırması hedeflenen Yayladağı Dalış Merkezi Akademisi projesine ilişkin Mayıs ve Ağustos aylarında düzenlenen toplantılara başkanlık yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, projeyle ilgili sunumu dinlemiş, proje hakkında da yetkililerden bilgi almıştı.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55