Tarih: 01.11.2019 10:53

Suriyelilerin yüksek öğretime entegrasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

 Birleşmiş Mllletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından desteklenen çalıştay, 1-2 Kasım tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy konferans salonunda yapılacak.
'Bütüncül Toplum Yaklaşımı: Akademi, Öğrenciler ve Sivil Toplum” adlı proje kapsamında düzenlenen çalıştayın amacının sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve öğrenciler arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi olduğu açıklandı.

SES, çalıştaya davet edildi
Gazetemizin de davet edildiği çalıştaya ilişkin açıklama yapan Gaziantep Üniversitesi Göç Enstitüsü Müdürü M. Nuri Gültekin, değerlendirmesinde şunlara yer verildi: 'Paydaşlar arasındaki iş birliğinin Bütüncül Toplum Yaklaşımı çerçevesinde incelenerek mülteci öğrencilerin kampüs ve şehirde yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik daha gelişmiş, kapsamlı ve sürdürülebilir çalışmaların yapılabilmesinin yollarını araştırmak için özellikle mültecilerin yoğun olarak yaşadıkları kentlerden akademisyen, kamu çalışanı, öğrenci temsilcisi ve sivil toplum önderleri katılımcı olarak çalışma grupları içerisinde yer alacaktır.
Çalışma grupları içerisinde yer alarak politika yapıcılara öneri niteliği taşıyacak rapora katkıda bulunmanız bizim için değerlidir.'
Katılım için goc@gantep.edu.tr adresine e-posta yoluşla başvuru yapılabiliniyor.
Gaziantep Üniversitesi Göç Enstitüsü Müdürü M. Nuri Gültekin ve Birleşmiş Mlletller Mülteciler Yüksek Komiserliği adına Andrea Ingham´ın konuşma yapacağı çalıştayda çalışma grupları gerçekleştirilecek ve Ayselin Yıldız 'Türkiye´de mültecilerin yükseköğretime katılımı ve niteliklerinin tanınması'; Nurcan Özgür Baklacıoğlu 'Dünya genelinde yerinden edinmiş gençlerin eğitim hakkına erişimi: Olanaklar ve sorunlar'; Sevgi Uçan Çubukçu 'Çok katmanlı bir eşitsizlik türü: Göçün kadınlaşması ve eğiteme erişim'; Nur İncetahtacı da 'Mülteci öğrencilerin yükseköğretim erişimi: Gaziantep Üniversitesi örneği' konularında değerlendirmede bulunacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —