“Suriye´nin toprak bütünlüğüne ihtiyacımız var'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriye´de süren savaştan en çok etkilenen ikinci ülkenin Türkiye olduğunu ifade ederek, “Suriye´nin toprak bütünlüğüne ihtiyacımız var' değerlendirmesini yaptı.

GÜNCEL 5.11.2019 11:23:55 0
“Suriye´nin toprak bütünlüğüne ihtiyacımız var

Antakya/SES

CTT Haber´in canlı yayınına konuk olan HBB Başkanı Savaş, 'Keşke ilk teması Suriye´nin kendisi ile yapsaydık. Bu gerçekleşseydi Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerimiz büyük sıkıntı yaşamazdı. Barış Pınarı Harekâtı´nı milli mesele açısından doğru bir harekât ancak geç kalındığını düşünüyorum. Egemen güçlerin yaptığı planları sekteye uğrattığımızı düşünüyorum' dedi. HBB´den yapılan açıklamaya göre Savaş, şunları belirtti: 'Şu anda şehrimizde yaşayan toplam nüfusun yüzde 30´unu Suriyeliler oluşturuyor. En çok Suriyeliyi misafir eden illerden bir tanesiyiz. Bununla beraber ticari ve ekonomik anlamda önemli kayıplar yaşadık. Aynı zamanda sosyal yaşam noktasında da etkilendik. Her 3 gencimizden 1´i işsiz. Ancak buna rağmen şehrimizde herhangi bir kaotik ortam yaşanmadı.'
ABD Temsilciler Meclisi´nin aldığı ´soykırım´ kararını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Amerika´ya yapacağı ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan Savaş, 'Cumhurbaşkanımızın ABD Başkanı ile yapacağı görüşme hepimizi yakından ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanının orada alacağı karalar, tıpkı Lozan´da olduğu gibi devletimizi düşünerek birlikte alınan ortak kararlar olması gerekir” diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00