Tarih: 21.07.2020 11:00

Suruç katliamının 5. yılı

Facebook Twitter Linked-in

Suruç katliamında yaşamını yitiren Hataylı Okan Pirinç, düzenlenen törenle anıldı. 5 yıl önce Şanlıurfa´nın Suruç ilçesinde 1 IŞİD´li canlı bombanın düzenlediği saldırıda 33 kişi yaşamını yitirmişti.

Ailesi ve arkadaşlarının katıldığı Defne´nin Hancağız Mezarlığındaki Okan Pirinç´in kabri başında düzenlenen anma töreni sonrası, Antakya AKADER binasında da anma etkinliği yapıldı.

Anma töreninde gençlik örgütleri adına konuşan Fatma Ardal, 'Bu katliamla hedeflenen halklar arasında kurulan köprünün kendisiydi. Hazımsızlık; bu coğrafyada yaşayan halkların kardeşleşmesineydi. Tahammülsüzlük; Gezi Direnişi´nin çocuklarının Kobaneli çocuklarla buluşmasınaydı. Onların kanla çizdikleri sınırlarına, halklar arasındaki barış ve dayanışma sınırsızlığıyla dayanan 33´ler; selefi-cihatçı İŞİD çeteleri tarafından katledildi” dedi.

Ardal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amed, Suruç, Ankara, Sultanahmet, Havalimanı, Reina, Antep... Siyasi açmaz ve krizler içinde; Gezi´yle büyüyen, 7 Haziran´a yansımış direniş dalgasıyla sarsılan iktidarlarını korumak için baskı, zor, saldırganlık ve kan kaçınılmazdı. Bu direniş dalgasıyla kendi sonlarının geleceğine dair korkularını topluma yaymaya çalıştılar, korktukça saldırganlığı artırdılar. ´Öfkeli çocukları´nı sahaya sürdüler. Katledildik, katlettiler. Kendi içlerinde çatlaklar ve ayrılıklar yaşayınca bugün dönüp 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 arasındaki tarihler için o zamanın defterleri açılırsa kimilerimiz insan yüzüne çıkamaz diyor, Davutoğlu. Bilin ki biz o defteri hiç kapatmadık ve o defterde ne yazıyor biliyoruz. Suruç´ta, Ankara´da nasıl organize ve planlı bir biçimde katledildik, biliyoruz. Ve katilleri iyi tanıyoruz. Suruç anmalarına tahammülsüzlük beş senedir devam ediyor. Dersim´de gençlik örgütlerinin Suruç için yapacağı basın açıklaması öncesi polis parti temsilcilerini arayarak basın açıklamasına izin vermeyeceğini ve koşulsuz gözaltı yapacağını belirtmiştir. Hiç bir baskı, gözaltı Suruç´u anmamıza engel olamayacak. Beş yıldır, Suruç için adalet mücadelesi veriyoruz; ´Suruç için adalet, herkes için adalet´ diyoruz... Adalet sokakta kazanılır, kazanacağız. Bu topraklarda kalpleri adalet için atan milyonlarız. Bugün adalet talebi; işçiler, emekçiler, kadınlar, LGBTİQ+´lar, gençler, doğa ve hayvanlar için en önemli talep haline gelmişken ´Herkes için adalet´ sloganını yükseltmeye daha güçlü devam edeceğiz. Beş yıldır kampüslerden, sokaklara ve meydanlara adalet mücadelemizi büyütüyoruz. 33 düş yolcusunu anmak istediğimiz Suruç Katliamı´nın yıldönümlerinde karşımıza envanterlerinde baskı ve zor araçlarıyla çıkanlar karşılarında kol kola birlik, sıkılı yumruk, kararlılık ve hesap sorma bilincini buldular. Bugün, dünden farklı değil. Unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Suruç´un hesabını soracağız' açıklamasını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —