Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

İskenderun´da 22 Eylül´de yapılacak

GÜNCEL 18.09.2019 09:29:30 0
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu

Akın Bodur/İskenderun

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 22 Eylül Pazar günü İskenderun´da, diğer kentlerle eş zamanlı yapılacak. Etkinliğin adı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ama erkekler ve çocuklar da katılabilecek. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Erzin´de de düzenlenecek.
Kentte bu yıl dördüncü kez düzenlenecek İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, daha önce kentte iki kadın tarafından; öğretmen Aysun Yıldırım ve mühendis Hatice Ildıran Kara tarafından düzenlendi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 22 Eylül Pazar günü İskenderun Atatürk Anıtı Alanında başlayacak ve sahilde bisiklet turuyla devam edip, Atatürk Anıtında sona erecek. Sahil boyunca yapılan İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, yavaş ve kısa mesafeli olarak düzenleniyor.
2013 yılında Türkiye´de İzmir merkezli başlayıp, birçok şehre yayılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, gönüllü kadınlar tarafından farkındalık etkinliği olarak düzenleniyor. Etkinlikteki amaç ise daha çok kadın bisikletçinin yollarda olması ve kentlerde bisiklet yolları oluşturulmasını sağlamak için farkındalık oluşturmak. Turla, kadının sokağa çıkamasının dünya değişireceği mesajı verilmeye çalışılırken, Otomobilsiz Kentler Gününe de dikkat çekilmek hedefleniyor. İskenderun Süslü Kadınlar Bisiklet Turuna katılmak için herhangi bir kayıt gerekmediği, kadınların bisikletlerini ve kendinizi süsleyip alana gelmesinin yeterli olduğu da ifade edildi.

Erzin´de kadınlar bisiklet sürecek
Erzin´de 22 Eylül Pazar günü düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Cumhuriyet Meydanı´nda başlayacak. herkese açık olan ve diğer kentlerle eş zamanlı yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, saat 17.00´da başlayacak.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07