Tayfur Sökmen, törenle anıldı

Tayfur Sökmen, törenle anıldı

Eski Hatay Devleti´nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı, Antalya eski Milletvekili Tayfur Sökmen, ölümünün 38. yılında Antakya ve İstanbul´da düzenlenen törenle anıldı.

Sökmen, İstanbul´da Zincirlikuyu Mezarlığındaki kabri başında, Antakya´da da Hatay Valiliği avlusundaki törenle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Antakya´daki törene, Hatay Valivekili Orhan Mardinli, vali yardımcıları Nursal Çakıroğlu, Aydın Tetikoğlu, Erol Özkan, Mahmut Hersanlıoğlu, Bilal Ölmez, Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurum müdürleri, öğrenciler ve Sökmen´in ailesi de katıldı.

Törende Sökmen´in ailesi adına konuşan Mehmet Mursaloğlu, Tayfur Sökmen´in 'Sen ben yok, biz varız' sözünü anımsattı ve Hatay´ın, Atatürk´ün güçlü iradesi, dehası, Sökmen ve silah arkadaşlarının mücadelesiyle kazanıldığını ifade etti. Tayfur Sökmen´in Hatay Cumhurbaşkanlığını Atatürk´ün talimatıyla Cumhurbaşkanlığını kabul ettiğini ifade eden Mursaloğlu, Hatay halkının devlet olmayı değil, millet olmayı tercih ettiğini de belirtti. Törende Defne Necmi Asfuroğlu AL öğrencisi İdil Avcıoğlu´nun okuduğu şiirin ardından Hatay Valivekilii Mardinli de, Sökmen ailesini ağırladı.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20