Tarih: 31.07.2024 20:39

Tarihi kütüphane yıkıldı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
Ocak 2020'de de 'kullanımı sağlıklı değil gerekçesiyle boşaltılan, 6 Şubat depreminde hasar gören tarihi İskenderun Halk Kütüphanesi ve Çocuk Kütüphanesi yakıldı. Kütüphane binasının 'tescilli kültürel varlık' olarak kabul edildiği biliniyor.

Tadilatı yapılacaktı, yapılmadı

İskenderun Halk Kütüphanesi binasının tarihi özelliği bulunuyordu. 2020'nin ilk ayında 'tadilat yapılacağı' gerekçesiyle boşaltılan İskenderun Halk Kütüphanesi, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depreme kadar hiçbir tadilat işlemi görmemişti.

“Hepimizin başı sağ olsun..”

İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesi'nin eski müdürlerinden Fevzi Mamioğlu, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "...Kütüphane binaları içinde kendine has mimarisi ile kültürel miras arasında gördüm İskenderun Halk Kütüphanesi‘ne de yıktılar sonunda... İkinci derece tarihi bina diye tescil bina da yok edildi! Hepimizin başı sağ olsun.." ifadesine yer verdi.

Tadilat yapılacağı gerekçesiyle dört buçuk yıl önce boşaltılan kentin Yenişehir Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde ve Katolik Kilisesi İskenderun Katedrali karşısında bulunan İskenderun Halk ve Çocuk Kütüphanesi, Ocak 2020'de Tayfur Sökmen Bulvarı üzerindeki binaya taşınmıştı. Kütüphane, İskenderun Plaza B Bloktaki birbiriyle bağlantılı İskenderun Belediyesine ait 6 dairede hizmet vermeye başlamıştı. Atatürk Bulvarı üzerinde ise yaklaşık iki yıl önce de yeni bir kütüphane binası inşaatına başlanmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —