Tarım alanına yerleşkeyi sordu

Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, Hatay’da konteyner kent alanları oluşturulması amacıyla el konulma kararı verilen taşınmazlar arasında ekili tarım alanlarının da yer almasını TBMM gündemine taşıdı.

SİYASET 23.03.2023 20:44:00 0
Tarım alanına yerleşkeyi sordu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yazılı cevaplandırılması talebiyle 7 soru yönelten Samandağlı HDP Milletvekili Oruç, Hatay Valiliği’nin 18 Mart 2023 tarihli onayı ile depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner kent alanları oluşturulması amacıyla bazı parsellerde geçici el koyma kararının, depremin ardından bölgede yaşamını sürdürme mücadelesi veren Hataylıları gelecekleri konusunda ciddi şekilde kaygılandırdığını belirtti.

TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde Milletvekili Oruç, Bakan Kirişçi’ye şu soruları yöneltti: “Listede yer alan taşınmazlara ‘bedeli idarece bilahare ödenmek üzere’ geçici olarak el konulması kararı deprem mağdurlarını bir kez daha mağdur etmek anlamına gelmiyor mu? Söz konusu bedeller ne zaman ödenecektir? Hatay’da konteyner kent alanları kurmak için ilgili Bakanlıkla birlikte önceden belirlenen afet alanları yok mudur? Listede yer alan parseller arasında ekili tarım alanlarının da yer alması olağan mıdır? Depremzede çiftçilere haber dahi verilmeden tarım alanlarına beton döküldüğü iddiası doğru mudur? Hataylı çiftçinin elinde kalan tek geçim kaynağı olan ürünleri ne olacaktır? O arazide bir daha ekim nasıl yapılabilecektir? Bölgede tarımı, üretimi ve hayvancılığı sürdürebilmek için Hataylı üreticilere yönelik teşvik edici-destekleyici özel çalışmalarınız olacak mıdır?”

Anahtar Kelimeler: Tarım alanına yerleşkeyi sordu

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00