Tarih: 24.08.2024 13:26

Tarlaya giriş, kimlikle

Facebook Twitter Linked-in

Mullaoğlu, "AKP hükümetinin yanlış Suriye politikalarından Hatay her alanda zarar görmeye devam ediyor. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için konunun kapsamlı şekilde ele alınması gerekir" dedi.

İskenderun/SES
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Altınözü'nün sınırdaki mahallelerinden Hacıpaşa'da oturan çiftçilerin kendi tarım arazilerine kimlikle girmesi üzerine, mahalleye gidip yöre halkı ve sınır birliğinde görev yapan askerlerle görüştü, inceleme ve açıklama yaptı.

Tel çitlerle, tapulu arazilere girişler engellendi
Hatay Milletvekili Mullaoğlu, Türkiye-Suriye sınırına sıfır noktada yer alan Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa mahallesinde oturan sakinleriyle bir araya geldi. Mullaoğlu, geçimini çiftçilik yaparak sürdüren mahalle sakinlerinin, tel çitler çekilerek, tapulu arazilerine girişlerinin engellendiği ve kaymakamlıktan alınan onay belgesi ile arazilerine giriş izni verildiğine dair gelen şikayetler üzerine sınır bölgesinde nöbet tutan askerlerden bilgi aldı.

Mullaoğlu: Sınır hattı ileriye çekilmeli

Yapılan görüşmede, bölgede kaçakçılık faaliyeti yürütüldüğü iddiasıyla bu uygulamanın hayata geçirildiği bilgisini edindiğini anlatan Hatay Milletvekili Mullaoğlu, sınır hattının ileriye çekilerek vatandaşların tapulu arazilerine girişlerine izin verilmesi ve bu yanlış uygulamanın sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Milletvekili Mullaoğlu, "Bu uygulama ile tarlalarında ekim yapamayan köylülerin mağduriyetlerinin giderilmesi için girişimlerde bulunacağım. AKP hükümetinin yanlış Suriye politikalarından Hatay her alanda zarar görmeye devam ediyor. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için konunun kapsamlı şekilde ele alınması gerekir" açıklamasını yaptı.

Suriye sınırına sıfır noktasında bulunan Hacıpaşa'da mahalle sakinleriyle görüşen Mullaoğlu'na Altınözü ziyaretinde, partisi CHP'nin Hatay İl Başkan Yardımcısı Deniz İsaoğulları, Altınözü İlçe Başkanı Hamit İsaoğulları ve muhtar Mehmet Önal da eşlik etti. Mullaoğlu, beraberindekilerle birlikte Akdarı mahallesinde bulunan Hz. Mikdat (Beyra) türbesini ziyaret etti, Akdarı Muhtarı Nurettin Doğan ve yöre sakinleriye bir araya gelip, sorunları dinledi, birlikte yapacakları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kılıçtutan Mahallesi Muhtarı Özcan Okuyan ve yurttaşlarımızla bir araya gelen Mullaoğlu, yörenin sorunları dinledi, talepleri aldık ve "Birlikte aşamayacağımız hiç bir sorun yok" açıklamasını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —