TBMM Heyeti yardımları inceledi

TBMM Dilekçe Komisyonu Genel Kurulu tarafından ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması amacıyla kurulan Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu üyeleri toplantılarını Antakya´d

7.07.2017 17:41:36 0
TBMM Heyeti yardımları inceledi

Üyeler, Hatay´da Suriyeli göçmenleri de kapsayan sosyal yardımlar ve gıda bankacılığı ile ilgili sunumların ardından yerinde incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaretin ardından Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Valilik Tayfur sökmen salonunda ilgili kurumların gıda bankacılığı ve Hatay uygulamaların değerlendirildiği toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Satır, Dilekçe Komisyonu´nun TBMM´nin denetim faaliyeti yapan önemli bir komisyonu olduğunu söyledi. Satır, Hatay´da toplanmalarının nedenini ise şöyle açıkladı: “Yerinde incelemelerde önce Gaziantep´ten başladık. Eskişehir´e gittik. Üçüncü olarak da dün Adana´da biraz çalıştık. Bugün de Hatay´dayız. Hatay, Suriyeli misafirlerimizin çok yoğun bulunduğu ve hiçbir sosyal krizin yaşanmadığı bir ilimiz. Birazdan yapacağımız toplantıda Hatay´da sosyal yardımların ve gıda bankacılığının neler olduğunu ve bugüne kadar neler yapıldığını dinleyeceğiz. Sonra da yerinde incelemeler yapacağız.´´

Başvuru kuruluşu sağladı
Satır, çalışmalarla ilgili ise şu bilgiyi verdi: “Dilekçe Komisyonu´muzda vatandaşlarımızdan gelen dilekçeleri inceliyoruz. Eğer onlar üzerinde çalışma yapılması gerekiyorsa çalışma ve alt komisyon grupları kuruyoruz. Komisyonumuza Türkiye´deki israf, gıda bankacılığı, gıda bankacılığının dünyadaki örneklerinin araştırılması ile ilgili birkaç dilekçe gelmişti. Bunlar üzerinde gerekli incelemeleri yaptık ve bir alt komisyon kurulmasına karar verdik.”

İhtiyaç sahipleriyle yardımseverleri buluşturuluyor
Gıda Bankacılığı hakkında da bilgilendirmede bulunan Satır, adının sadece gıdayı kapsamasına karşın uygulamanın yardım bankacılığı olduğunu kaydetti. İhtiyaç sahipleriyle işletme, dernek ve vakıflar arasında bir köprü de oluşturduklarını aktaran Satır, şöyle konuştu: “İşletmelerin stoklarında bulunan gıda, yakacak ve temizlik maddelerinden son kullanma tarihi yaklaşmış olan, paketleme veya üretim hatası bulunan, ihracat ve ihtiyaç fazlası gibi sebeplerden dolayı değerini kaybeden veya zayi olacak maddelerin ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmasını sağlayan işletmeler, dernek ve vakıflar arasında bir köprü oluşturan bir organizasyondur. Bu uygulama ile hem israf önlenmekte hem de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmektedir.” Satır, nihai hedefin ise ihtiyaç sahiplerinin destek politikalarının sonunda istihdama yöneltilmeleri olduğunu vurguladı.

Destek vergi muafiyeti kapsamında
Gıda bankacılığı araştırma alt komisyonu olarak önce TBMM´de incelemeler yaptıklarını, dünyadaki örneklerini incelemek üzere ilgili bakanlıkları davet ettiklerini de sözlerine ekleyen Satır, mevzuat araştırmasında gıda bankacılığına destek veren şirketlerin ve iş yerlerinin vergi muafiyetleri ile ilgili yasal düzenleme ve uygulamadaki örneklerini de araştırdıklarını kaydetti. Mali müşavirler ve muhasebecilerle de toplandıklarını, gıda bankacılığı konusunda dini ritüellerle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı´ndan bilgi alındığını söyledi.


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55