Termikten bölgesel ısıtma önerisi
İskenderun Teknik Üniversitesi´nde (İSTE) Enerji, Çevre ve Yenilikçi Fikirler” konulu konferansta konuşan TÜBA Asli Üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, termik santrallerden atılan ve çevreye bırak?
İskenderun/SES
Bunun İskenderun için alternatif oluşturabileceği söyleyen Reketör Şahin, “Yakıt santralde yakılır, binaya sadece sıcak su gelir. Çevre dostu bir sistemdir” dedi.
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Salonu´nda gerçekleşen konferansta enerji sektöründe yatırımlar ve yenilikçi fikirlerin ülkenin gelişimine katkısına dikkat çektiği konuşmasında YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “Ülkemizin gelişmesi iyi yönde ilerliyor. Bununla birlikte, özellikle enerji sektöründe yeni yatırımlar ve çalışmalar Ülkemizin gelişimini daha da üst seviyelere taşıyabilir. Bunun yolu da yenilikçi fikirler üretmekten geçiyor. Örneğin, termik santraller termodinamik kurallar gereği, kullandığı yakıt enerjisinin bir kısmını güce dönüştürürken bir kısmını da çevreye atmak zorundadır. Termik santrallerden atılan enerjiler proses içinde ve proses sonunda kullanılabilir. Bölgesel ısıtmada da kullanılabilir” diye konuştu.
Bölgesel ısıtmanın dünyada oldukça yaygın ve alternatif ısıtma sistemlerine göre yüzde 15-30 oranında ekonomik olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Şahin, benzer bir çalışmayı Soma´da yaptıklarını söyledi. Termik santrallerin kümelendiği ve bölgesel ısıtma sisteminin İskenderun´da da etkin olarak kullanılabileceğini ve bu konuda çalışmalar yapılması durumunda katkı verebileceklerini Şahin, şu bilgileri paylaştı: “Yakıt santralde yakılır, binaya sadece sıcak su gelir. Çevre dostu bir sistemdir. Almanya´da 5 milyon konut bölgesel ısıtma sistemleri ile ısıtılmaktadır. Ülkemizde de çok sayıda termik santral bulunmasına rağmen, bu konu ihmal edilmiştir. YTÜ olarak Soma da biz bu çalışmayı yaptık. Çok güzel sonuçlar elde edildi.”
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15827,36%-0,29
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,27% 0,04
-
GRAM ALTIN
6337,76% 1,47
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




