TFF'den A. Hatayspor'a 198 bin lira ceza
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor A.Ş. maçında iki takıma toplam 370 bin lira para cezası verdi.
Cezaların nedeni akreditasyon kartlarının başkalarına kullandırılması, rakip takım oyuncularına hakaret, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve çirkin tezahürat.
Akın Bodur/İskenderun
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Hukuk Müşavirliği'nin kurula gönderdiği raporları karara bağladı. Kurul, Spor Toto Süper Lig takımı Atakaş Hatayspor'un 3 dosyasını görüştü ve 198 bin lira para cezası ile 'ihtar ve hak mahrumiyet ile soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı' cezaları verdi. Kurul, aynı maç için Adana Demirspor A.Ş. takımına da 172 bin lira ceza verdi.
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, A. Hatayspor'a ilişkin verdiği ceza kararları açıklamasında şunlara yer verdi: "Atakaş Hatayspor Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, mensubunun akreditasyon kartını başkasına kullandırması suretiyle TFF ve müsabaka görevlilerini yanıltmaya çalışmasından dolayı FDT'nin 47/2. maddesi uyarınca 130.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 50.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 18.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü görevlisi Suat Maden'in, akredite edilmediği yeşil zeminde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü görevlisi Suat Maden'in, belgelerin haksız kullanımı nedeniyle FDT'nin 47/1-c maddesi uyarınca 2 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü görevlisi suat Maden'in, rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü antrenörü Birtan Güner'in, belgelerin haksız kullanımına iştiraki nedeniyle FDT'nin 47/1-c maddesi uyarınca 8 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."
Kurul, aynı maç için A. Hatayspor'un oynadığı Adana Demirspor A.Ş.'ye de ceza verdi. Buna ilişkin kurul kararında şunlara yer verildi: "Adana Demirspor A.Ş.'nin, 04.09.2022 tarihinde oynanan A. Hatayspor-Adana Demirspor A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 40.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün kuzey üst 606, 607, 608, 701, 702 bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine; Aynı müsabakada Adana Demirspor A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Adana Demirspor A.Ş.'nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 50.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Adana Demirspor A.Ş. antrenörü Serkan Damla'nın, rakip takım mensubuna yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 26.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,33% 0,19
-
GRAM ALTIN
6336,97% 1,46
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




