TMMOB temsilcilerinden yıkım uyarısı

TMMOB bileşeni oda temsilcileri, İskenderun'da 6 Şubat depreminin ardından güçlendirme ruhsatı alamayan orta hasarlı binaların yıkımının kontrolsüz ve kuralsız sürdürüldüğünü belirterek, uyarıda bulundu.

İSKENDERUN 21.08.2024 12:21:00 0
TMMOB temsilcilerinden yıkım uyarısı

İskenderun/SES
Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) bileşeni oda temsilcileri, İskenderun'da 6 Şubat depreminin ardından güçlendirme ruhsatı alamayan orta hasarlı binaların yıkımının kontrolsüz ve kuralsız sürdürüldüğünü belirterek, uyarıda bulundu.

“Önceki yıkımlarda yaşanan kazalarından ders alınmalı”

TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) adına yapılan yazılı açıklamada, devam eden hasarlı binaların yıkımında ilgili yönetmelik ve şartnamelere uyulması gerektiği anımsatıldı. İskenderun İKK açıklamasında, "Son günlerde, Hatay genelindeki orta hasarlı olup, güçlendirme ruhsatı almayan binaların yıkım işlemlerine başlandığını, özellikle yaşamın olduğu ve trafiğin aktığı yerlerde yapılan yıkım işlerinin kontrolsüz, kuralsız, hiçbir güvenlik tedbiri alınmadan, insan ve çevre sağlığını hiç dikkate almadan, toz çıkmaması için, su bile sıkılmadan yapıldığını görmekteyiz. İnsan sağlığı ve trafik güvenliği tehlikeye atılarak yapılan yıkımların gerekli yönetmelik ve şartnamelere uygun şekilde yapılması konusunda ilgili yetkilileri uyarıyoruz. Büyük afet yaşayan şehrimizin daha fazla acı ve sorun yaşamaması için gerekli tedbirlerin alınması ve daha önceki yıkımlarda yaşanan ölümlü ve yaralanmalı iş kazalarından ders alınarak gerekli tedbirlerin alınması, başta iş güvenliği kuralları, ilgili yönetmelik ve şartnamelere uyulması hususunda gerekli hassasiyetlere bağlı kalınması konusunda yetkilileri uyarıyoruz. İnsan sağlığı ve canı her şeyden daha önemlidir" görüşüne yer verildi.

Durukan yeniden TMMOB İskenderun sözcüsü

TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu, sözcülük seçimi ve deprem gündemiyle toplandı. Haziran ayında genel kurullarını tamamlayan odaların İskenderun temsilcileri yeni dönem sözcülük seçimini de gerçekleştirdi. Makine Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Murat Durukan, TMMOB bileşeni 13 oda temsilcisinin oy birliği ile yeniden İskenderun İKK dönem sözcülüğüne getirildi. 
 

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10452,09%-0,31
  • DOLAR

    41,97% 0,03
  • EURO

    48,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5662,50% -3,62
  • Ç. ALTIN

    9741,45% -1,21