İskenderun/SES
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği TMMOB’un 68. kuruluş yıldönümü İskenderun’da 50, 40 ve 25 yılını tamamlayan meslek mensuplarıyla birlikte kutlandı.
TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) evsahipliğinde gerçekleştirilen ve üyelerle dayanışmanın öne çıktığı etkinlikte makine mühendisliğinde 50. yılını geride bırakan Uran Otmanbölük’e plaketini TMMOB Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Atıcı sundu. Makine mühendisleri Demir Koç ve Mustafa Ocak 40. yıl, Mehmet Ercan, Murat Sabit Boğur, Göksel Saraçoğlu ve Melda Kiraz Kılıçoğlu 25. yılı meslektaşlarıyla kutladı.
TMMOB’un kutlama etkinliğinde elektrik mühendisi Nusret Barlas ve inşaat mühendisi Cemil Yücel’e 40. yıl, inşaat mühendisleri Mustafa Güney ile Yusuf Ziya Pişkin’e 25. yıl plaketi sunuldu.
Durukan: Toplumun geleceği sahip çıkıyoruz
Kutlama etkinliğinin açılış konuşmasını yapan TMMOB İskenderun İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) dönem sözcüsü Murat Durukan, “Mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir” dedi.
Meslek alanlarını, ‘toplumun ortak yaşamının üretimini ve devamlılığını sağlamak’ olarak gösteren Durukan, “Bizler bu anlayışla, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkarken, ülkemizin ve toplumumuzun ortak geleceğine sahip çıkıyoruz. Giderek güçleşen yaşam koşulları altında işsizlik, hayat pahalılığı, düşük ücretler, güvensiz özlük hakları ülkemizde çalışan mühendis ve şehir plancılarının öncelikli sorunları olmaya devam ediyor. Birliğimiz; mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın korunması için mücadele etmektedir. Bu mücadelemizden asla geri adım atmayacağız” diye konuştu.
TMMOB olarak meslektaşlarının sorunlarını çözme ve faaliyetlerini kolaylaştırma, mesleğin kamu çıkarları doğrultusunda gelişmesini sağlama ve meslek dayanışmasını büyütme çabasının devam ettiğini kaydeden Durukan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni bir yılı bir kez daha ekonomik krizin gölgesinde karşılıyoruz. Ülkemiz hayat pahalılığının ve işsizliğin arttığı, sanayinin durma noktasına geldiği, hukukun rafa kaldırıldığı, kadın cinayetlerinin arttığı, adalet duygusunun giderek azaldığı, umudunu kaybeden, iş olsa çalışacak ama iş aramaya dahi gücü kalmamış insanlarla dolduğu bir yer haline gelmiştir. Bugün ülkemizde hekim, mühendis, öğretmen gibi mesleklere sahip yurt dışına bir şekilde gidip orada hizmet sektörü dahi olsa çalışma hayaline sahip binlerce genç vardır.”