Tarih: 08.09.2021 18:19

Tokdemir´den Kıbrıs´a ulaşım önergesi

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde çalışan 20 bin dolayında Hataylı vatandaşın olduğunu anlatan milletvekili Tokdemir, KKTC´de eğitim gören veya yaşayanların Türkiye´ye geliş gidişinde ciddi bir ulaşım sorunu yaşadığını belirtti.
Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istediği önergesinde, 'Hatay´dan çok sayıda öğrencinin eğitimlerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde devam etmekteyken ve orada çalışan Hataylı nüfusu göz önünde bulundurduğumuzda THY ile diğer özel havayolu şirketlerinin Hatay´dan Kıbrıs´a direk uçak seferlerinin yeter sayıda olmaması nedeniyle veli, öğrenci ve orada çalışan vatandaşlarımız maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadır' ifadesine yer verdi.

Bakana hangi soruları yöneltti?
Milletvekili Tokdemir, önergesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu´na şu soruları yönettti: 'Kıbrıs´ta eğitim gören öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılı başlangıç ve bitiş durumuna göre ve orada çalışan, ikamet eden vatandaşlarımızın için Hatay ilimizden direk uçak seferleri ihtiyacı karşılamaması nedeniyle sefer sayılarının arttırılarak mağduriyetlerin ortadan kaldırılması yönünde bir çalışmanız var mıdır? Türkiye-Kıbrıs uçak bilet fiyatlarının bilhassa öğrenciler açısında çok yüksek olduğu bu nedenle bilet fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır? Öğrencilerimiz için havayolu şirketlerinin bagaj hacmi ve ağırlık ile ilgili yeni bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmanız var mıdır?'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —