Topal: Ortadoğu´da mahsur kaldılar

Topal: Ortadoğu´da mahsur kaldılar

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ortadoğu ülkelerinde yaklaşık 40 bin Hataylı´nın bulunduğunu belirterek Türkiye´ye getirilmeleri konusunda devletin gerekeni yapmasını istedi.

TBMM´de yaptığı konuşmada “Yurt dışındaki vatandaşımız devleti yanında görmek istiyor” diyen Serkan Topal, yurtiçindeki ailelerin de mağduriyetine dikkat çekti. 

Koronavirüs sebebiyle ülkeye dönemeyenlerin sorunlarını bir kez daha TBMM´ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor” dedi. 

Serkan Topal TBMM´de yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “Daha önce dile getirdim, bir kez daha dile getiriyorum ve iktidara sesleniyorum: Milyonlarca vatandaşımız var yurt dışında, özellikle Orta Doğu´da, Suudi Arabistan´da, Kuveyt´te, Katar´da sadece benim memleketim Hatay´dan 40 bin vatandaşımız var, 40 bin işçi. Oradaki vatandaşlarımız işsiz kaldı. Dolayısıyla para gönderemedikleri için buradaki ailelerine, buradaki aileleri de sıkıntı yaşıyor. Oradaki vatandaşlarımız da şu anda mahsur ve mağdur durumda. Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister; oradaki vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, yardım yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla sayın iktidara bir kez daha sesleniyorum: Lütfen, yapılan yardımlardan kendilerine yardım yapalım ve oradaki vatandaşlarımızı, mağdur olan vatandaşlarımızı, mahsur kalan vatandaşlarımızı Türkiye´ye getirelim.”



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    9903,27%5,30
  • DOLAR

    39,75% -0,37
  • EURO

    46,61% -0,59
  • GRAM ALTIN

    4196,93% -0,08
  • Ç. ALTIN

    6656,45% -1,25