Topladıkları domatesi pazar tezgahında sattılar

Antakya Özel Eğitim ve Uygulama okulunun zihinsel engelli öğrencileri Antakya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte serada yetiştirilen domatesleri topladı ve pazarda sattı.

EĞITIM 4.01.2023 14:59:00 0
Topladıkları domatesi pazar tezgahında sattılar

İskenderun/SES
Antakya Belediyesi Bilim Merkezi’ndeki sürdürülebilir ekolojik serada yetiştirilen domatesleri hasat ederek, semt pazarındaki engelsiz pazar tezgahında satan özel eğitim öğrencileri, okullarında kurulması planlanan kedi evi için gelir elde etti.
Öğrencilerin kurduğu Engelsiz Pazar Tezgahından alışveriş yapanlar arasında AKP Hatay Milletvekili Sabahat Çelik ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da bulundu. Belediye başkanı Yılmaz, alışveriş sırasında öğrencilerin okullarına sera kurulması isteğini üzerine çalışma yapılması için talimat verdi. Antakya Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Cuma Tuna da etkinlikten elde edilen gelirin okulda kurulacak olan kedi evlerinde kullanılacağını söyledi. Tuna, "Okulun özel öğrencileri seradan kendi elleriyle topladıkları domatesleri semt pazarında satarak kedi evleri için gelir elde ettiler. Buradan elde edeceğimiz gelirle kedi evlerinin kurulacağı için çok mutlu oldular. Okulda kurulacak olan kedi evleri için öğrenciler de en az bizim kadar çalışıyor. Bugün de bunun en büyük örneğini gösterdiler. Elde ettiğimiz gelir sayesinde kedi evlerimizi yapabileceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00