Tosyalı: İskenderun´un il olmasını isterim

Tosyalı: İskenderun´un il olmasını isterim

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun´un il olmasının Hatay´a yarar getireceği görüşünde.

Katıldığı bir televizyon programında İskenderun´un il olmasına yönelik soruyu yanıtlayan Tosyalı, İskenderun´un il olmasıyla yatırımların teşvik derecelendirmesinden dolayı Antakya, Kırıkhan´a kayacağını belirtti.

Tosyalı, şu görüşleri dile getirdi: “İskenderun´un il olmasını isterim. İl olursa Hatay´a faydası olacağını düşünüyorum. Neden? Şu anda birçok yatırımcı teşvik bölgesinden dolayı Osmaniye´ye gidiyor. İskenderun il olursa birçok yatırımcı Antakya´ya Kırıkhan´a gider. İskenderun sanayi şehri, geliri yüksek, Antakya tarafı mağdur oluyor derler. Hiç yoksa mağduriyetinden kurtulmuş olur. Tabi bu bir hükümet politikası. Olur mu olmaz mı bir şey diyemiyorum ama olursa Hatay da kazanır İskenderun da kazanır.”

HBB adaylığının anahtarı diğer ilçe muhtarları mı olacak?

Beyzade Fm Tv´de Serkan Uğraş´ın hazırlayıp sunduğu ´Haftanın Dosyası´ programına konuk olan Tosyalı, büyükşehir belediye başkan adaylığıyla ilgili ise şöyle konuştu: “Şu an bana İskenderunlu hemşerilerim 31 Mart 2019 seçimlerinde İskenderun Belediye Başkanı olarak yetki verdi. Sağolsun çevre ilçelerden muhtarlarımız ziyarete geliyor. Onlarla çok iyi münasebetimiz var. Bundan son derece memnunum. İlçelerle olan diyaloğum devam edecek. Hatay´ımızın birbirinden güzel 15 ilçesini de seviyorum. Zaman zaman davet ediyorlar fırsat buldukça ziyaretlerine gidiyorum. Büyükşehir adayı olur mu? İnsanların sizi farklı yerlerde daha ileriki yerlerde görmesi beni son derece mutlu ediyor ama benim şu anki hedefim 31 Mart 2024´e kadar İskenderun halkının hukukunu savunarak onlara faydalı olmak için çalışıyorum. Hayırlı ise nasip olsun, her şeyin hayırlısını istiyoruz.”



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13