Tosyalı’dan 5 Temmuz kutlaması

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun’un Kurtuluş Bayramını 5 Temmuz 1938 gününde olduğu gibi bugün de gururla, sevinçle ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

İSKENDERUN 4.07.2023 18:46:00 0
Tosyalı’dan 5 Temmuz kutlaması

Başkan Fatih Tosyalı, İskenderun’un Kurtuluş Bayramını nedeni ile yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Fatih Tosyalı mesajında, “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Kurtuluş Bayramımızın 85. yıldönümünü,5 Temmuz 1938 gününde olduğu gibi bugünde gururla, sevinçle ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

5 Temmuz’u Hatay davasının, Hatay halkının milli iradesinin doğrultusunda sonuçlandığı tarihsel sürecin en önemli aşaması olarak tanımlayan Tosyalı’nın mesajı şöyle: “Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a 5 Temmuz 1938’de girmiş, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu oluşturarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır. Atalarımızın, değerli büyüklerimizin mücadelesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün desteği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomasi hamlesi, Hatay Davasını büyük önderin istediği bir istikamette sonuçlandırmıştır. Kurutuluş Bayramımızın 85. yıldönümünde, Yurtta Barış Dünyada Barış şiarıyla bütün dünyaya seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Albay Şükrü Kanadlı’yı, kahraman ordumuzu ve Hatay davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz.”

Anahtar Kelimeler: Tosyalı’ Temmuz kutlaması

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

MCG Tower'da bilirkişi raporu; 17 katlı yapılaşma 'yanlış'

Dönmez: Kaynak olmazsa dükkan kapanır

Belen Tüneli yapımı devam ediyor

Abdullah Cömert anıldı

İskenderun DEM, yeni yönetimini belirledi

12 kat yüksekliğe izin yok

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Kadınlar şerbet dağıtarak tanıtım yaptı

Yetiştiği topluluğa şef olarak döndü

  • BIST 100

    10877,52%-3,57
  • DOLAR

    41,15% 0,08
  • EURO

    47,94% -0,49
  • GRAM ALTIN

    4679,46% 1,80
  • Ç. ALTIN

    7405,65% 1,15