Tarih: 04.09.2024 07:34

Transanatolia 2024 Rallisi başladı

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yarışı olan Transanatolia 2024 Rallisi (Yarışı) 31 Ağustos Cumartesi günü Mersin'den başladı. Transanatolia 2024 Rallisi'ne Hatay'dan gazetemizin yazarı Barış Sönmez de katılıyor. Co-pilot Barış Sönmez, Transanatolia 2024 Yarışına oğlu yarışın pilotu Deniz Sönmez ile birlikte ve baba-oğul olarak katılıyor. Transanatolia 2024 Rallisi, 7 Eylül Cumartesi günü Van'da sona erecek.

Türkiye'de 14. kez düzenleniyor

Paris-Dakar Rallisi gibi 4x4 araçların, cross motosikletlerin, ssv, atv ve kamyonların zorlu arazi şartlarında yarıştıkları Transanatolia 2024 Rallisi, bu yıl Türkiye'de 14. kez düzenleniyor.

11 ülkeden 90 aracın yarışıyor

11 ülkeden 90'ın üzerinde aracın yarışan araç ve yarışmacıların katıldığı uluslararası bir yarış olan Transanatolia Rallisi, 2022 yılında Hatay'dan başlamıştı. Hatay'da gerçekleşen ilk ralli olma özelliğini de taşıyan Transanatolia, 6 Şubat depremleri sonrası Antakya'daki Hatay EXPO Alanında bünyesindeki mutfak ve duş bulunan turları ile yöre halkı ve depremzedelere sıcak yemek sunmuştu.

Hatay'dan da baba oğul yarışmacı

Transanatolia 2024 Rallisi'ne Hatay'dan da baba oğul yarışa katılıyor. Transanatolia 2024 Rallisi'nde co-pilot olarak yer alan gazetemizin yazarı Barış Sönmez, rallide araç pilotu olan oğlu Deniz Sönmez ile birlikte yarışıyor. Transanatolia 2024 Rallisi, baba-oğul yarışmacıların olduğu ender yarışmalar arasına da girmiş oldu. 

Yarış alanı 11 ili kapsıyor

31 Ağustos Cumartesi günü Mersin'den başlayan Transanatolia 2024 Rallisine katılarn yarışmacılar, Mersin, Karaman, Niğde, Adana, Kayseri, Sivas, Tunceli, Muş, Bingöl, Bitlis güzergahı üzerinden Van'a ulaşacak ve 7 Eylül Cumartesi günü Van'da sona erecek.

Baba-oğul yarışmacı törenle uğurlandı

Transanatolia 2024 Rallisi'ndeki yarışmacılardan gazetemizin yazarı co-pilot Barış Sönmez ve pilot Deniz Sönmez, yarışa SES Gazetesinin önünden törenle uğurlandı. Barış ve Deniz Sönmez'in yakınları ve arkadaşlarının da katıldığı törende, yazı işleri müdürümüz Sadet Berkyürek, co-pilot Barış Sönmez'e, muhabirimiz Akın Bodur da pilot Deniz Sönmez'e çiçek verdi ve başarı dileğini iletti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —