Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü İsa Güler ile birlikte Arsuz Tarım Kredi Kooperatifi´ni ziyaret etti ve ilçedeki çiftçilerle bir araya geldi.
İskenderun/SES
Çiftçilere sunulan destekler, sorunları ile önerilerin üzerine görüşme yaptı. Kaymakam Gökpınar, bölge müdürü Güler´den Arsuz´da Tarım Kredi Kooperatifi Marketi açılmasının sözünü de aldı; Tarım Kredi Kooperatifi´nin üretici ve tüketici arasında köprü görevi görmesinin yanında Arsuz´da tarımın gelişmesine de çok önemli katkılar sağladığını belirterek, çiftçilere bereketli hasat ve bol kazanç temenni etti.
'Arsuz´da turizm kadar tarım da büyük önem taşıyor ve tarımsal alanlardan da en verimli şekilde yararlanmayı amaçlıyoruz' değerlendirmesini yapan kaymakam Gökpınar, 'Bu hedefte Tarım Kredi Kooperatifi büyük rol oynadı. Bereketli topraklarda üretilen ürünlerin en doğal şekilde vatandaşa ulaşması için de ilçede Tarım Kredi Kooperatifi Marketi´nin açılması gerekli' diye konuştu. Mersin Bölge Müdürü Güler de, önümüzdeki haftalarda Arsuz´da Tarım Kredi Kooperatifi Marketi açılması için planlama çalışması başlatacağını ifade etti. Tarımsal üretimin devamlılığı için çiftçilere verilen destekler hakkında bilgi veren Güler, “Üreticilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamaya ve ülke tarımını desteklemeye devam ediyoruz. Genel müdürlük tarafından 14 Şubat´tan itibaren kimyevi gübrelerde yüzde 30, karma hayvan yemlerinde yüzde 12´ye varan indirimler yapıldı. Bölgede yoğun olarak kullanılan 20.20.0 gübresi 6 bin 100 liradan, üre gübresi 9 bin 200 liradan satılacak' diye konuştu. Arsuz İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, Arsuz Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Tuba Cengiz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal ile çiftçiler ve sera üreticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Güler, kaymakamlık tarafından yürütülecek gübre ve tarımsal ihtiyaçların karşılanması projelerinde de işbirliği yapmaya ve destek vermeye hazır olduklarının söyledi.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55