Türkiye Barolar Birliği´nden kınama

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez´in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınması TBB tarafından kınandı.

GÜNCEL 30.07.2020 10:08:22 0
Türkiye Barolar Birliği´nden kınama

Türkiye Barolar Birliği´nden yapılan yazılı açıklamada, “Olay sonrasında TBB Avukat Hakları Merkezimizin üyesi Av. Şenol Yücesoy Mersin´den Birliğimiz adına destek olmak üzere Hatay´a intikal etmiştir.

Polisin kimlik sorma yetkisi vardır. Ancak PVSK md. 4A´nın özü, polisin tanıdığı halde bir kişiye kimlik sormasına izin vermez. Kanunen il Cumhuriyet Başsavcısı ile eşit kurumsal pozisyonda bulunan baro başkanının o ilde görev yapan polis memurları ve özellikle amirleri tarafından tanınmaması hayatın olağan akışına aykırıdır.

Bu sebeple Hatay Barosu Başkanına yapılan uygulama ve sonrasındaki fiziki müdahale keyfidir ve kanuna aykırıdır. Sorumlular hakkında adli ve idari yaptırım uygulanması gereklidir. TBB konunun takipçisi olacaktır” denildi.

Öte yandan Dönmez´in gözaltına alınmasıyla ilgili bugün saat 12.00´da Hatay Adliyesi Baro odasında basın açıklaması yapılması bekleniyor. 

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00