'Türkiye yönetilmemekte, savrulmaktadır'

CHP Hatay İl Başkanvekili Erdal Karataş, ekonomide hatalı politikaların izlendiğini ifade etti.

Antakya/SES

 Ekonomide izlenen hatalı politikalar ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın faturasının vatandaşın sırtına yüklendiğini ifade eden Karataş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında 'Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden biri de kuşkusuz çiftçiler, hayvancılıkla geçinen yurttaşlardır. Gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçi yeterince desteklenmemiş; hatta tarım ürünü ithalatı kolaylaştırılarak üretici, ürün fiyatıyla girdi fiyatı arasında sıkıştırılmıştır' diye konuştu.
Son 14 yılda, devletin çiftçiye Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 milyar desteğin ödenmediğini ifade eden Karataş, şu açıklamayı yaptı: 'Devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 754 lira borçlu olduğu anlamına gelir. Son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kaplarıyla çiftçilnin malının değeri pula dönmüştür. Hükümetinin, Venezuela´dan bazı tarım ürünlerinin ve peynir çeşitlerinin vergisiz ithalatına ilişkin son kararı da iktidarın çiftçi karşıtı uygulamalarının devamıdır. 200´e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz yerine; inek sütü üretiminde onuncu, koyun sütü üretiminde ikinci, keçi sütü üretiminde sekizinci, manda sütü üretiminde dokuzuncu sırada olan ülkemiz yerine Venezuela tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Son kararla Türkiye, Venezuela´dan peyniri vergisiz ithal edecek. Trakya´daki, Ezine´deki, Kars´taki peynir üreticileri dururken, Türkiye´deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela´nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkân sağlanmaktadır. Türkiye´de yerel seçimlerden önce 25 kuruşa çıkarılan süt destekleri, seçimler sonrasında 10 kuruşa indirilmiş, ardından da 15 kuruşa çıkarılmıştır. Girdi fiyatları sürekli artarken, artırılması gereken destek, süt üreticisinin cebinden kepçeyle alınmış, sonra damlalıkla ancak bir kısmı geri verilmiştir. Bir başka karar ile Venezuela´dan vergisiz ayçiçeği ithalatının da kapısı aralanmıştır. Hükümet, Venezuela´dan vergisiz ayçiçeği ithalatının da önü açmıştır. Öyle görünmektedir ki ülke, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada ayçiçeği ithalatında birinci olacak. Yönetimin artık ülkeyi yönetme kabiliyetinin kalmadığı ortadır. Türkiye yönetilmemekte, savrulmaktadır.'
partisinin, milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadro, doğru bir ekonomi programı, hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren çağdaş bir parlamenter demokrasi ve güçlü bir sosyal devlet anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğini ifade eden Karataş, 'Milletimiz, kendisinden kopanlara, sesini duymayanlara, halini görmeyenlere, kendisi yarın yiyeceği ekmeğin hesabını yaparken, vatandaşın parasıyla keyif çatanlara ilk fırsatta gereken yanıtı verecektir' görüşünü ifade etti.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07