“Ekonomiyi canlandırma ve büyüme adına kamu yatırımlarında frene hiç basmadık” diyen Türkoğlu, yollara, tünellere, havaalanlarına, millî savunmaya, çevre şehirciliğe, sağlığa, turizme yapılan yatırımlar ve harcamalar ‘abartı derecesinde´ devam ettiğini kaydetti.
2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı´nın 3´üncü maddesi üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, 2018 yılı bütçesinde en büyük payın millî eğitime, sağlığa, millî savunma ve millî güvenliğe ayrıldığını kaydetti. TBMM Genel Kurulu´ndaki konuşmasında Türkoğlu, Yüksek teknolojiyle katma değeri yüksek ürün imalatının esas hedeflerden biri olduğunu da ifade ederek, “2017 yılı içerisinde Kredi Garanti Fonu kefaletiyle sanayici ve esnafımıza sağlanan 250 milyar Türk lirası desteği can suyu olmuş, birimleri harekete geçirmiş, istihdam artmış, ihracatta fark edilir büyüme yakalanmıştır. Üçüncü çeyrekteki büyüme bunun en büyük göstergesidir. 2018 yılında da büyüme tahminlerimizin üzerinde bir kalkınma hamlesi için desteklerimiz devam edecek. 2023´lerin hedefleri doğrultusunda Türkiye´mizi bölgesinde lider, dünyada en büyük on ülke arasına girdirmek için çaba sarf edeceğiz. Yerli ve millî bir ekonomik seferberlikle geleceğin büyük Türkiye´sini inşa yolunda gönül seferberliği içinde “Her şey Türkiye için” yürek coşkusuyla çalışacağız” ifadesini belirtti.
Yatırım ve harcamalar ‘abartılı sürdürüldü´
15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan ekonomik sıkıntıları aşmak adına parti olarak atılan adımları da aktaran Milletvekili Türkoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomiyi canlandırmak için özellikle çeşitli vergi ve sosyal güvenlik tedbirleri aldık, bazı mallarda KDV ve ÖTV oranlarını geçici olarak düşürdük, tapu harçlarını indirdik, sosyal güvenlikle ilgili çok sayıda tedbir aldık, turizmde irtifak bedelleri ve ecrimisil gibi bazı kamu gelirlerinin de tahsilatını erteledik. Dolayısıyla bütçe gelirleri de olumsuz olarak biraz etkilendi. Buna rağmen Ak Parti Hükûmeti olarak ekonomiyi canlandırma ve büyüme adına kamu yatırımlarında frene hiç basmadık, hatta abartı derecesinde yollara, tünellere, havaalanlarına, millî savunmaya, çevre şehirciliğe, sağlığa, turizme yapılan yatırımlar ve harcamalar tüm hızıyla devam etti. Türk lirasıyla ticaret hacmimiz artmıştı. 2002´de dış ticaretimizin yüzde 0,6´sını TL´yle yaparken bu yılın dokuz aylık döneminde yüzde 8,9 gibi bir oranda yaptık. Ülkemiz, ürünlerinin yanı sıra sağlık hizmetlerini, bilgisayar oyunlarını, dizilerini, sinema filmlerini, müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetlerini, yazılım ürünlerini ve kültürünü de ihraç eder konuma geldi. Mesela, Türkiye dizi üretimi açısından ABD´den sonra dünyada ikinci sıradadır ve Türk dizileri şu anda 75 ülkede 400 milyon kişi tarafından seyredilmektedir ki bu da ülkemizin tanıtımı açısından oldukça önemlidir.”