‘Üç Aylar´a kutlama mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 25 Şubat Salı günü itibariyle ‘mübarek üç ayların başlangıcını´, akabinde üç ayların ilk Cuma gecesi olan 27 Şubat Perşembe gününü Cuma gününe bağlay

GÜNCEL 26.02.2020 10:17:40 0
‘Üç Aylar´a kutlama mesajı

İskenderun/SES

Kaymakam Yönden, mesajında “Bu mübarek zaman dilimi vesilesiyle, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret etmeliyiz” dedi.
Regaip kandili ve Üç Ayların başlangıcı dolayısıyla yayımladığı mesajında Kaymakam yönden, şunları kaydetti: “Regâib kandili, dini literatürümüzde “Üç Aylar” olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol Ramazan ayı ile zirveye çıkan, huzur ve maneviyat mevsimini ifade eden ayların başlangıcı olan haftanın ilk Cuma gecesidir. Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regâib Kandili´nde Cenâb-ı Hak´ka yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, kendimizi bulma ve bilmenin, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkânını yakalarız. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirir, bu vesileyle olgun dindarlığın iman-ibadet-ahlak bütünlüğünü sağlamaktan geçtiğini bir kez daha hatırlarız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşımın, hak ve hukuka riayetin, barış içinde yaşamanın, kutsala saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek ahlakımızı bu erdemlerle donatma irademizi yenileriz. Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluk bilincimizi yenileriz. Bu mübarek zaman dilimi vesilesiyle, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret etmeliyiz.”

Tosyalı: Yeni bir manevi iklim
Üç Aylarla birlikte İslam aleminin yeni bir manevi iklime girdiğini belirten Başkan Tosyalı, mesajında şunları kaydetti: “Bütün İslam âlemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Herkesin rahmet ve mağfiret kapılarının açıldığı bu müstesna gecelerin feyiz ve bereketinden en güzel şekilde yararlanmasını Allah´tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta İskenderunlu hemşerilerimiz olmak üzere mübarek Üç aylar´ın ve Regaib kandilinin ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine bereket, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini yüce Allah´tan niyaz ederim.”


İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9801,68%-1,10
  • DOLAR

    35,48% 0,17
  • EURO

    36,30% -0,06
  • GRAM ALTIN

    3064,80% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4887,81% 0,00