Üç farklı noktada orman yangını

Nergizlik bölgesinde bir gecede yaşandı

GÜNCEL 26.08.2019 10:53:05
Üç farklı noktada orman yangını

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da gece bir mevkiide üç ayrı noktada çıkan orman yangınında 5 dönüm ormanlık alan yandı. Yangın, Çiğdemlik mevkiinde (Nergizlik), İskenderun-Pirinclik arasındaki yörede yaşandı.
Edinilen bilgiye göre yangın cuma gecesi saat 01.00 dolayında üç farklı noktada çıktı ve toplam 0,5 hektar (5 dönüm) ormanlık alan yandı.

Üç noktada 5 dönüm orman yandı
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Çiğdemlik mevkiinde üç ayrı noktada çıkan orman yangınına 5 arazöz, 3 tankı ile müdahale edilip, söndürüldüğünü açıkladı. Yörede yaşayan vatandaşların dikkatli olmasını ve ates gördüklerinde 112´yi aramalaranı isteyen ve 70 noktada 7/24 görev yaptıklarını belirten Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, üç farklı noktada çıkan yangında yanan ormanlık alanın toplam 0.5 hektar (5 dönüm) olduğunu belirtti.

Rüzgar olsa yüzlerce hektar orman yanacaktı
Yangının çıktığı ormanlık alanda rüzgarın olmamasınının müdahaleyi ve kontrol altına alınıp, söndürme ve soğutma çalışmalarını kolaylaştırdığını ifade eden Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, yangın sırasında bölgede rüzgarın hakim olması halinde yüzlerce hektar ormanlık alanın yanacağını da ifade etti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15936,64%0,40
  • DOLAR

    44,46% 0,28
  • EURO

    51,31% 0,15
  • GRAM ALTIN

    6374,82% 2,06
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00