Üç ilçeye kütüphane istedi

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ilçe olmasına karşı Hatay´ın üç ilçesinde 18 yıldır halk kütüphanesi açılmamasını önergeyle Meclis´e taşıdı.

GÜNCEL 5.02.2020 09:59:24 0
Üç ilçeye kütüphane istedi

Akın Bodur/İskenderun

AKP´nin iktidara geldiğinde 1.350 olan halk kütüphanesi sayısının 2018 yılında 1.162´ye düştüğünü, 188 halk kütüphanesinin kapatıldığını ifade eden milletvekili Güzelmansur, “Var olanlar kapatıldığı gibi bazı ilçelerde 18 yıldır kütüphane açmamakta ısrar ediliyor. 21. yüzyılda Hatay´ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinde hâlâ halk kütüphanesi olmamasının gerekçeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanmalı' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde, “Bir toplumu aydınlığa, medeniyete taşıyan etmenlerin başında o toplumun eğitim ve kültür seviyesi gelmektedir. Toplumun eğitimi ve kültürel gelişimi noktasında da Halk Kütüphaneleri çok önemli bir yer tutmaktadır. Ancak bunca önemine rağmen, Hatay´ın Defne, Arsuz, Payas ilçelerinde hâlâ halk kütüphanesi yoktur ve bu durum 21. yüzyıl Türkiye´sine yakışmamaktadır' ifadesine yer verdi.

Bakana hangi soruları yöneltti?
Güzelmansur, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy´un yazılı yanıtlaması istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Halk kütüphanesi açılacak ilçeler neye göre belirleniyor? Burada hangi kriterler kullanılıyor? Defne, Arsuz, Payas ilçelerinde şimdiye kadar halk kütüphanesi açılmamasının gerekçesi nedir? Defne, Arsuz, Payas ilçelerinde halk kütüphanesi açılması düşünülmekte midir? Bunun için herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Detayları nelerdir? 21. yüzyıl Türkiye´sinde, 90 bin-150 bin nüfus büyüklüğüne sahip ilçelerde hâlâ halk kütüphanesi olmamasını doğru buluyor musunuz?'

 


Hurdacıları 'meclis komisyonu' araştıracak

İTSO 'meclis neden kapalı' sorusunu yanıtladı: Kapatmanın temeli iç yönerge

Prefabrik evler boşaltılmak mı isteniyor?

"Deprem bölgesinde pozitif ayrımcılık ne oldu?"

Çirkin: Başka derdimiz yokmuş gibi anayasa tartışacağız

Mengüç, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı

Mullaoğlu'ndan "ÇED gerekli değil" kararına soru önergesi

Özçelik İş'ten Yolbulan'da grev kararı

Karbondioksit ölçümlü sigara karşıtı kampanya

Mengüç, CHP'li kadınların başkanı

Payas'ta iki katlı binada patlama

MCG Tower duruşmasına sanıklar zorla getirilecek

Bakanlık: Karara itiraz edildi

"Sesimi duyun istiyorum!"

Sorunlar, 7,5 metrelik ruloda

  • BIST 100

    10391,89%2,23
  • DOLAR

    32,32% 0,05
  • EURO

    34,97% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2403,99% -0,45
  • Ç. ALTIN

    3863,61% -0,30