Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu

Ulusal Makina Teorisi Sempozyumu, İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) yapıldı.

GÜNCEL 9.09.2019 10:40:14 0
Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu

İskenderun/SES

 Sempozyuma, Türkiye´nin farklı üniversiteleri ve sanayi kuruluşlarından 200 dolayında temsilcinin katıldığı açıklandı.
İSTE´den yapılan açıklamaya göre, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde yapılan sempozyumda konuşan 19. Ulusal Makine Teorisi Sempozyumu Yürütücüsü ve İSTE Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Çağlar Conker, 'Sempozyumda; Makina teorisi, mekatronik, robotik, endüstri 4.0, yapay zekâ konularında 73 bildiri yer almaktadır. Gönderilen bildiriler Sempozyum Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi, kabul edilen bildiriler sözlü sunum olarak sempozyum programına dâhil edildi ve sempozyum bildiri kitabında tam metin olarak yer alacak. Hakem değerlendirme puanlarına göre belirlenecek olan makaleler, TÜBİTAK ULAKBİM TR-Dizin´de taranan Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Dergisi (SUJEST) (Yeni adı ile Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi) özel sayısında basılacaktır. UMTS 2019 kapsamında ‘Paralel Manipülatörlerde Konumlama Hassasiyeti´ konusunda özel oturum düzenlenecek' dedi.
Sempozyumda konuşan Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Kalyoncu, “Sanayi uygulamalarında optimizasyon teknikleri” konulu sunumunda, optimizasyonun insanlık kadar eski bir tarihe sahip olduğunu ifade etti. Uyanıp güne başladığımız ilk andan itibaren optimizasyona tabi olduğumuzu anlatan Prof. Dr. Kalyoncu, sunumunda, ‘meta-sezgisel optimizasyon teknikleri´ ve ‘Arı Algoritması´ hakkında bilgi verdi, optimizasyon tekniklerinin uygulamalı örnekleri ile optimizasyonun pratikteki faydasını anlattı. Bartın Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Dr. İrem Aslan Seyhan da 'Ülkemizde bilim ve mekanik tarihi' adlı sunumla katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Seyhan, sunumunda makine ve mekaniğin geçmişten günümüze geçirdiği değişim ve dönüşümü anlattı.
Sempozyumun açılışında konuşan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, 19.´su düzenlenen sempozyumda sayının önemli bir detay olduğunu ifade etti ve 'Çünkü sayı sürdürülebilirliğini göstermektedir. Makine teorisi ve ilintili alanlar ile ilgili detaylı bilgiler sempozyumda paylaşılacak ve tartışılacak. Üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkılar sunulacak' değerlendirmesini yaptı. Etkinlikte İSTE Rektörü Türkay Dereli, MAKTED YK Başkanı Prof. Dr. Eres Söylemez, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. alyoncu, Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Seyhan´a katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verdi.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00