Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi

Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresi

37 üniversiteden gelen ve çoğunluğunu özel eğitim bölümü öğrencilerinin oluşturduğu 820 öğrenci, Antakya´da yapılan 9. Ulusal Özel Eğitim Öğrenci Kongresinde buluştu.

Antakya/SES

 83 sözlü, 6 poster olmak üzere 89 bildirinin sunulduğu üç gün süren kongre, MKÜ´nün ev sahipliğinde yapıldı. Kongreye katılanlar Hatay´ın tarihi ve turistik yerlerine sosyal ve kültürel gezi de yaptı.
Üç gün süren kongrenin ilk gününde 'Okuma ve yazma öğretimi; Yaygın gelişimselbBozukluk ve erken çocukluk; Kaynaştırma&sınıf öğretmenliği; İşitme engelliler' konusunda sunumlar yapılırken, ikinci gün de 'Özel eğitim ve psikolojik danışmanlık; Kaynaştırma ortamları; özel yetenek; alanyazında özel eğitim; Özel eğitim ve materyal geliştirme; Özel gereksinimli bireyler ve mesleki eğitim; Resim, müzik ve oyuncaklar; Öğretmen yeterliliği ve tutumları' konuları ele alındı. Kongrenin son gününde ise 'Öğretmen adayı görüşleri; Aile ve sosyal gelişim;, Profesyonel bir alan olarak ezel eğitim öğretmenliği; Otizm, öğretmen yetiştirme ve toplum etkileşimi; Erişilebilirlik ve sosyal kabul; Özel eğitimde güncel konular; Multidisipliner çalışmalar' üzerine sunumlar yapıldı.

'Eğitimciliğin, meslekler arasında ayrı bir yeri var'
Kongrenin açılışında konuşan MKÜ Rektörü Hasan Kaya, “Mesleklerin iyisi kötüsü olmaz ama eğitimcilik meslekler arasında ayrı bir yer ediniyor. Özel eğitimcilik daha fazla hassasiyet gösterilmesi gereken bir alan. Maalesef ülkemiz bu alanda biraz geri kaldı. Özel eğitime gereksinim duyan birçok çocuğumuz bulunmasına rağmen bu alanda çok fazla uzman bulunmamaktadır. Fakültemiz de bu uzman açığını yaşıyor. Öğrencilerimizin iyi yetişip bu uzman açığını kapatmalarını bekliyoruz. Özel gereksinime ihtiyaç duyan çocuklarımızın yetiştirilmesinde üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmenizi bekliyoruz' dedi. MKÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz de özel eğitimcilerin özel bir topluluk olduğunu, farklılıkları barındıran Hatay´ın da özel bir şehirde olduğunu ifade etti. Doç. Dr. Öz, 'Çocuklarımız bizim en büyük zenginliğimizdir. Hatay, ezber bozan bir yer ve özel eğitimciler de ezber bozan insanlardır. Biz özel eğitimde olduğu gibi Hatay´da etiketlerle hiç ilgilenmiyoruz. Bizim için önemli olan mutlu bir hayatı paylaşmak. Biz, yaşamın anlamlı olmasını istiyoruz' değerlendirmesini yaptı. MKÜ Müzik ve Bilim Öğrenci Topluluğunun mini bir konser verdiği, halk oyunları ekibinin de halk oyunları gösterisi yaptığı kongreye videoyla bağlanan oyuncu Ebru Cündübeyoğlu, kendisinin de disleksi olduğunu belirterek, disleksinin bir hastalık olmadığını ifade etti. Disleksinin öğrenme tarzı ile ilgili bir durum olduğunu anlatan Cündübeyoğlu, eğitim hayatı boyunca disleksi durumu yaşayan tüm bireylerin kendi eğitim tarzı ile öğrenmeyi başarabileceklerini söyledi.



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    38,03% 0,37
  • EURO

    43,19% 1,53
  • GRAM ALTIN

    3958,03% 2,24
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67