Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu başladı

Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu, Antakya´da başladı.

Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu´nun Antakya-Adana Etabının stardı Antakya´da verildi. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu, HBB Mehteran Takımı´nın gösterisi ile başladı. Bisiklet turu, 04 Mart tarihine kadar Hatay, Adana ve Mersin´de yapılıyor. Bisiklet turuma katılanlar İskenderun´dan da geçti. Tur kapsamında İskenderun´da sahil yolu tarfiğe kapatıldı ve önlem de alındı. İskenderun Belediyesi, İskenderun etabında dereceye giren ilk üç sporcuya ödül ve hediye verdi.
Bisiklet turu öncesinde yapılan basın açıklamasına Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, Türkiye Bisiklet Federasyonu YK üyesi Mehmet Zeki Kutlu, federasyonun Hatay İl Temsilcisi Hasan Tahsin Bakan da katıldı.
Son günlerde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Hatay´ın moral ve motivasyona ihtiyacının olduğunu ifade eden Hatay Vali Yardımcısı Özkan, ”Zeytin Dalı Harekatı´nda şehir olan mehmetçiklerimize Allah´tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu bugün Hatay´dan başlayacak ve Mersin´de son bulacak. Bu zor günlerde Uluslararası Akdeniz Turu´nun Hatay´dan başlaması bizi çok sevindirdi. Turda 12 ülkeden 15 takımın katılan 119 sporcu yarışıyor” diye konuştu.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı da, 'Bu organizasyonu buradan başlatarak kadim şehre destek olmak ve Hatay´ı dünyaya tanıtmak istiyoruz. Farklı kültür ve renkleri buluşturan bisiklettir. Organizasyonu bundan sonraki yıllarda da yapmayı düşünüyoruz' dedi. Küçükbakırcı, açıkama sonrası Hatay Vali Yardımcısı Özkan, HBB Genel Sekreteri Maden, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şensöz, Hatay İl Temsilcisi Hasan Bakan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu YK üyesi Kutlu´ya plaket verip teşekkür etti. HBB Genel Sekreteri Maden ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Afrin Operasyonu´nda hayatını kaybeden askerlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyor ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Türkiye´nin başı sağ olsun. Hatay, yedi yıla yakındır savaşın gölgesinde kalan bir şehir. Bu zor günlerde Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turu´nun Hatay´dan başlaması halkımıza ve şehrimize moral ve motivasyon verecek. Bisiklet camiasını memleketimizde görmek oldukça güzel.'
Hatay Büyükşehir Belediyesi de, sporculara destek vermek amacıyla gelen vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00