UMAT depoları projesi görüşüldü

UMAT depoları projesi görüşüldü

İskenderun Limanı´nın D kapısının karşısında kalan ve Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi UMAT´a ait atıl durumdaki depoların yenilenerek işletilmesi ile ilgili ön proje çalışması, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nda (İTSO) de


İTSO´dan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede, Limak Müdürü Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri  Onur Yıldız tarafından UMAT depolarıyla ilgili  İTSO yönetimine bir sunum yapıldığı belirtildi. İTSO açıklamasında, UMAT Umumi Mağazalar Türk Anonim Şirketi´nin İskenderun´da faaliyet gösteren şubesinin İTSO´ya devredilmesi hususunda, TOBB Başkanı  Rifat  Hisarcıklıoğlu´nun antrepoların kullanılmasına destek vermesi üzerine bölge için önem taşıyan bu projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldığı ifade edildi. İTSO´da yapılan toplantıda , atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek İTSO tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirilmek istenen yer ile ilgili teknik bilgileri Limak Müdürü Mehmet Ünlü ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel sekreteri  Onur Yıldız´ın verdiği kaydedildi.

Proje çalışması LİMAK´tan
Açıklamada, İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz´ın şu konuşmasına da yer verildi: “UMAT, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin yaklaşık %56 oranında hissedar olduğu, diğer hisselerinin de çeşitli oda ve borsalara ait olduğu Umumi Mağazacılık hizmeti veren bir şirkettir. Bu şirketin İskenderun´da faaliyet gösteren şubesi ise, 12.480 metrekare kapalı depo ve 10.800 metrekare betonlanmış sahada 1950´li yıllardan kalma yapılarla genel antrepoculuk faaliyetleri göstermektedir. Bu alanın, odamızca kullanımı için, daha verimli hale getirilebilmesi amacıyla, Limakport Genel Müdür Yardımcısı  Mehmet Ünlü tarafından bir proje çalışması yapılmaktadır. Limakport´a çok yakın bir lokasyonda atıl vaziyette bulunan eski ve bakımsız olan UMAT depolarının yenilenerek odamız tarafından işletilmesi ile bölgede kaliteli hizmet sunan, modern elleçleme ve depolama tekniklerine uygun bir antrepo haline getirmek için bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinin bölgemize ciddi bir katma değer sağlayacağına inanıyoruz. Bu gün burada LİMAK Müdürümüz  Mehmet Ünlü ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız  ile birlikte projenin teknik yönleri için toplandık. Önümüzdeki günlerde proje şekillenmeye başlayacak”



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00