UNICEF heyetinin vali ziyareti

BM Çocuk Fonu UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti.

GÜNCEL 17.08.2020 10:50:24 0
UNICEF heyetinin vali ziyareti

Antakya/SES

 Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Doğan, UNICEF Türkiye Temsilcisi Duamelle ve beraberindekileri makamında kabul etti.
Hatay Valiliğinden ziyarete ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Valilik makamında gerçekleşen ziyarette vali Doğan, UNİCEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ile Suriyeli misafirler ve Suriyeli çocuklara sunulan barınma, eğitim, sağlık ve istihdam hizmetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.'
Açıklamaya göre, vali Doğan ziyarette, 'Tarihimizde hiçbir göç dalgasında kapılarımızı kapatmadık. En son 2011´de başlayan büyük göç dalgasında olduğu gibi. Ülkelerini ve evlerini terk etmek zorunda kalan savaş mağduru insanların ilk sığındığı sınır illerden olan Hatay´ımız yüksek oranda mülteci nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle, Suriye krizinin çıktığı ilk günden buyana Ülkemiz Suriyeli mültecilerin insani koşularda yaşaması için desteğini sürdürmüştür' değerlendirmesinde bulundu. UNICEF Temsilcisi Duamelle de, uzayıp giden bu krizde en büyük bedeli ödeyenlerin çocuklar olduğunu ifade etti ve her durum ve koşulda onların korunmasını öncelikleri arasına alan, Suriyeli misafirlere ve çocuklara sunulan hizmetler nedeniyle Türkiye´ye teşekkürlerini iletti. Açıklamada, 'Göstermiş olduğu ev sahipliği ile Türkiye´nin dünyaya örnek olduğunu ifade eden Duamelle, kabullerinden dolayı vali Doğan´a teşekkür etti' ifadesine yer verildi.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20