Üniversiteye cami protokolü

Merkez kampüsün çevresindeki camilerin varlığına karşın üniversiteye tahsisli alan içinde ibadet yeri tadilat süreci de tartışmalı olan caminin protokolünü İSTE, “Öğrenci ve Personelin İSTE´ği Geri Çevrilmedi!” başlığıyla se

İSKENDERUN 18.09.2020 19:01:13 0
Üniversiteye cami protokolü

İskenderun Teknik Üniversitesi´ne (İSTE), eğitim alanı olarak ayrılarak tahsis edilen, ancak tadilatla ibadet alanına dönüştürülen alanda cami inşası için protokol imzalandı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın makamında Vali Doğan, İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci ile İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci´nin imza koyduğu protokol ile ilgili yazılı açıklamada, caminin Karatoyuk ailesinin katkısıyla inşa edileceği, İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camii olarak adlandırılacağı kaydedildi.

Yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine inşa edilecek cami inşatına bir ay içinde başlanacağı ve 2021 yılı sonuna doğru açılacağı bilgisine de yer verilen açıklamada, “İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin avlu girişi 1 ön ve 2 yan cephe olmak üzere toplam 3 ayrı kapıdan olurken, burada bir estetik şadırvan ibadete gelenleri girişte karşılayacak. Pandemi koşulları dışında normal zamanda camiinin kapalı mekânında 1500, açık alandaysa 2000 kişi olmak üzere, toplamda 3500 kişi ibadetini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilecek. Kampüs içerisinde camii ulaşımını araçlarıyla yapacaklar içinde yan kısımda açık bir otopark alanı bulunacak. Selçuklu mimarisi tarzında yapılacak olan İSTE Hacı Mehmet Karatoyuk Camiinin açık alanında yer alan revak bölümünde yapılacak olan küçük düzenlemelerle buralar ihtiyaç halinde taziye yeri, kütüphane ve ders çalışma odaları olarak da kullanılabilecek” denildi.


Anahtar Kelimeler: Üniversiteye cami protokolü

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25