Ünsal’dan TİS dayanışmasına çağrı

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, kamu emekçileri adına toplu iş sözleşmesi sürecinin 1 Ağustosta başladığını belirtti.

İSKENDERUN 5.08.2023 15:22:00 0
Ünsal’dan TİS dayanışmasına çağrı

Kamu emekçilerinin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan 7. dönem toplu iş sözleşmesi (TİS), yıllık enflasyonun TÜİK’e göre yüzde 47.83, ENAG’a göre yüzde 122.88 olduğu bir ekonomik tabloda, bu ay sonunda imzalanacak. Maaşlara yapılan zamların son aylarda eridiğine dikkat çeken, toplu iş sözleşmesiye şartların iyileştirilmesi için dayanışmanın önemine işaret eden Ünsal, “1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme sürecinde yapacağımız mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz” dedi.

Ünsal, yazılı açıklamasında şunları ifade etti: “Bizlerin ödediği vergileri fütursuzca harcayıp kimseye hesap vermeyenler, adrese teslim kamu ihaleleriyle köşeyi dönenler, faizden ve ranttan beslenenler, yıllardır teşvik üstüne teşvik alan, çıkarılan vergi aflarıyla çalıştırdığı asgari ücretli kadar bile vergi ödemeyen şirketler, patronlar kısacası mutlu bir azınlık bu düzeni kutsar ve rahatı kaçmasın ister.

2022’nin ilk altı ayı için “%2,5 refah payı veriyoruz.” dediler. Ama sözlerini tutmadılar. Maaşlarımızda yapılan %2,5’luk artışı bile izleyen altı ayın enflasyon farkından düştüler.

Seçimlerden önce “En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye ye çıkaracağız, artışı emeklilere de yansıtacağız.” dediler ama sonuç ortada.

4 milyon kamu emekçisinin kök (taban) maaşını %17,55 oranında arttırdılar. Taban aylığımıza yansıtmadıkları için emekli aylığımızdan tazminatlarımıza, eş ve çocuk yardımından ek ders ücretlerimize kadar hiçbir kaleme yansıtılmayan 8077 TL’lik artışa ise ‘ilave’ dediler.

7500 TL maaş alan emekliye ise ‘Size 8077 TL’lik ilave de yok, % 25 artışla yetinin’ diyerek dalga geçtiler. ‘İşçiyi, memuru, emekliyi asgari ücrete ezdirmedik!’ diyenler işçisinden memuruna, çiftçisinden emeklisine kadar hepimize ekonomik krizin faturasını kesti! Lüksün, şatafatın, israfın, liyakatsizliğin bedelini bize ödetmek istedi!”
 

Anahtar Kelimeler: Ünsal’ dayanışmasına çağrı

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10870,60%0,43
  • DOLAR

    40,88% 0,08
  • EURO

    47,83% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4397,53% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,00