Uyku düzeni hastalık habercisi olabilir mi?

Uyku apne sendromunu en az şeker hastalığı, hipertansiyon, obezite kadar ciddi bir hastalık olarak tanımlayan İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, uyku apne sendromunun, hayatı tehdit eden birçok hastalığa yol açabi

SAĞLIK 28.05.2018 10:01:49 0
Uyku düzeni hastalık habercisi olabilir mi?

İskenderun/SES

Dr. Atilla Kara, bu sendromun acil tedavi gerektirdiğine dikkat çekerek; özellikle gündüz uyuklamaları, halsizlik ve konsantrasyon eksikliği olanların zaman kaybetmeden bir uzmana başvurması gerektiğini belirtti.

“Uyku apnesi ani ölümlere yol açabilir”
Uyku apne sendromunun, uyku sırasında solunumun bir süreliğine durması anlamına geldiğini belirten Uzm. Dr. Atilla Kara, “Uyku apne sendromu, son zamanlarda popüler olan ciddi bir rahatsızlıktır. Hem beyin damar hastalıkları, hem de kalp hastalıklarına neden olabilen uyku apne sendromu, en az şeker hastalığı, tansiyon, obezite kadar önemli ve ciddi bir risk faktörüdür. Gece, ani ölüm sebebine yol açabilen uyku apne sendromunda farkındalık çok önemlidir. Uyku apne sendromunu basit bir horlama, nefes durması ya da çok iyi uyku olarak düşünmemek ve ciddiye almak gerekmektedir” açıklamasında bulundu.
Hastada uyku apne sendromu tespit edildiğinde, geceleri kullanılan bir cihazla bu hastalığın tedavisinin mümkün olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Atilla Kara, “Uyku apne sendromu belirtisi olan hastalara mutlaka uykudayken ‘polisomnografi´ dediğimiz incelemenin yapılması gerekiyor. Polisomnografi sonucuna göre de; bunun ciddi bir uyku apne sendromu mu, yoksa basit bir horlama mı olduğu ayırt edilebilmekte ve tedavisini ona göre uygulayabilmekteyiz” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Atilla Kara gelişim hastanesi

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17