Tarih: 14.01.2019 10:38

'Uyum sürecinde medyanın rolü' paneli

Facebook Twitter Linked-in

Nesrin Geyik/İskenderun

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger´in de katılacağı konferansa Hatay´dan gazetemiz muhabiri Akın Bodur da davet edildi.

Medya raporu da açıklanacak
Konferansa davet edilen gazetecilerin Suriyeli mültecilerin en çok yaşadığı iller olan Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay olduğu açıklandı. Konferansta Prof. Dr. Ülka Doğan´ın koordinatörlüğünde hazırlanan 18 aylık 'Medya Tarama Raporu' açıklanacak; 'Türk medyasında mülteci algısı' ve 'Mültecilerin uyum sürecinde medyanın rolü' konulu paneller de düzenlenecek.

Proje, 7 ili kapsıyor
Şubat 2017´de başlayan ve Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay´ı kapsayan ´Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği´ projesindeki amacaı şöyle açıkladı: 'Mültecilerin Türk medyasında temsil edilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmak, yapıcı mesajları yaymak suretiyle mülteciler hakkında eksik bilgilendirme ve yanlış sunumların azaltılması için, Türk medyasıyla sivil toplum arasında daha güçlü bir ilişki kurmak. Türkiye, 3,7 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaparak dünyada en çok mülteci kabul eden ülke konumundadır. Medyanın mülteciler konusundaki tavrı, tüm ülkelerde, kamuoyunun ve siyasi karar vericilerinin davranışlarını önemli biçimde şekillendirmektedir. Mültecilerin medyadaki yanlış temsili, onlara yönelik önyargıları tetiklemekte ve iki toplum arasındaki uyumu güçleştirmektedir. ´Mülteciler için Tarafsız Medya´´ sloganıyla çıkılan proje; mültecilerin Türk medyasında temsil edilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmayı, yapıcı mesajları yayarak mülteciler hakkında eksik bilgilendirme ve yanlış sunumları azaltmayı, Türk medyasıyla sivil toplum arasında daha güçlü bir ilişki kurmayı hedeflemektedir. Medyada mültecilere yönelik olumsuz algı yaratan haberleri önlemek, medya ve bu konuda çalışan sivil toplum arasında ortak bir dil oluşturmak amacıyla 7 ili kapsayan eğitimler ve toplantılar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca 18 aylık detaylı bir medya taramasıyla, haberlerde mülteci algısını ortaya koyacak raporlar hazırlamayı hedefliyoruz. Son olarak medya mensuplarına, haberlerinde nefret söyleminden kaçınmaya yardımcı olacak bilgilendirici medya kitapçıkları ve çevirimiçi medya servisi oluşturmayı amaçlıyoruz.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —