'Uyum sürecinde medyanın rolü' paneli

İltica ve Göç Araştırma Merkezi (İGAM) ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle yürütülen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen ‘Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği´ projesi kapsamında ?

Nesrin Geyik/İskenderun

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger´in de katılacağı konferansa Hatay´dan gazetemiz muhabiri Akın Bodur da davet edildi.

Medya raporu da açıklanacak
Konferansa davet edilen gazetecilerin Suriyeli mültecilerin en çok yaşadığı iller olan Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay olduğu açıklandı. Konferansta Prof. Dr. Ülka Doğan´ın koordinatörlüğünde hazırlanan 18 aylık 'Medya Tarama Raporu' açıklanacak; 'Türk medyasında mülteci algısı' ve 'Mültecilerin uyum sürecinde medyanın rolü' konulu paneller de düzenlenecek.

Proje, 7 ili kapsıyor
Şubat 2017´de başlayan ve Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay´ı kapsayan ´Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği´ projesindeki amacaı şöyle açıkladı: 'Mültecilerin Türk medyasında temsil edilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmak, yapıcı mesajları yaymak suretiyle mülteciler hakkında eksik bilgilendirme ve yanlış sunumların azaltılması için, Türk medyasıyla sivil toplum arasında daha güçlü bir ilişki kurmak. Türkiye, 3,7 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaparak dünyada en çok mülteci kabul eden ülke konumundadır. Medyanın mülteciler konusundaki tavrı, tüm ülkelerde, kamuoyunun ve siyasi karar vericilerinin davranışlarını önemli biçimde şekillendirmektedir. Mültecilerin medyadaki yanlış temsili, onlara yönelik önyargıları tetiklemekte ve iki toplum arasındaki uyumu güçleştirmektedir. ´Mülteciler için Tarafsız Medya´´ sloganıyla çıkılan proje; mültecilerin Türk medyasında temsil edilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmayı, yapıcı mesajları yayarak mülteciler hakkında eksik bilgilendirme ve yanlış sunumları azaltmayı, Türk medyasıyla sivil toplum arasında daha güçlü bir ilişki kurmayı hedeflemektedir. Medyada mültecilere yönelik olumsuz algı yaratan haberleri önlemek, medya ve bu konuda çalışan sivil toplum arasında ortak bir dil oluşturmak amacıyla 7 ili kapsayan eğitimler ve toplantılar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca 18 aylık detaylı bir medya taramasıyla, haberlerde mülteci algısını ortaya koyacak raporlar hazırlamayı hedefliyoruz. Son olarak medya mensuplarına, haberlerinde nefret söyleminden kaçınmaya yardımcı olacak bilgilendirici medya kitapçıkları ve çevirimiçi medya servisi oluşturmayı amaçlıyoruz.'



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00