'Uyum sürecinde medyanın rolü' paneli

İltica ve Göç Araştırma Merkezi (İGAM) ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle yürütülen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen ‘Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği´ projesi kapsamında ?

Nesrin Geyik/İskenderun

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger´in de katılacağı konferansa Hatay´dan gazetemiz muhabiri Akın Bodur da davet edildi.

Medya raporu da açıklanacak
Konferansa davet edilen gazetecilerin Suriyeli mültecilerin en çok yaşadığı iller olan Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay olduğu açıklandı. Konferansta Prof. Dr. Ülka Doğan´ın koordinatörlüğünde hazırlanan 18 aylık 'Medya Tarama Raporu' açıklanacak; 'Türk medyasında mülteci algısı' ve 'Mültecilerin uyum sürecinde medyanın rolü' konulu paneller de düzenlenecek.

Proje, 7 ili kapsıyor
Şubat 2017´de başlayan ve Suriyeli nüfusun yoğun olduğu Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Adana, Mersin ve Hatay´ı kapsayan ´Mülteci Hakları için Medya ve Sivil Toplum İş Birliği´ projesindeki amacaı şöyle açıkladı: 'Mültecilerin Türk medyasında temsil edilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmak, yapıcı mesajları yaymak suretiyle mülteciler hakkında eksik bilgilendirme ve yanlış sunumların azaltılması için, Türk medyasıyla sivil toplum arasında daha güçlü bir ilişki kurmak. Türkiye, 3,7 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yaparak dünyada en çok mülteci kabul eden ülke konumundadır. Medyanın mülteciler konusundaki tavrı, tüm ülkelerde, kamuoyunun ve siyasi karar vericilerinin davranışlarını önemli biçimde şekillendirmektedir. Mültecilerin medyadaki yanlış temsili, onlara yönelik önyargıları tetiklemekte ve iki toplum arasındaki uyumu güçleştirmektedir. ´Mülteciler için Tarafsız Medya´´ sloganıyla çıkılan proje; mültecilerin Türk medyasında temsil edilme yöntemleri ile ilgili farkındalık yaratmayı, yapıcı mesajları yayarak mülteciler hakkında eksik bilgilendirme ve yanlış sunumları azaltmayı, Türk medyasıyla sivil toplum arasında daha güçlü bir ilişki kurmayı hedeflemektedir. Medyada mültecilere yönelik olumsuz algı yaratan haberleri önlemek, medya ve bu konuda çalışan sivil toplum arasında ortak bir dil oluşturmak amacıyla 7 ili kapsayan eğitimler ve toplantılar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ayrıca 18 aylık detaylı bir medya taramasıyla, haberlerde mülteci algısını ortaya koyacak raporlar hazırlamayı hedefliyoruz. Son olarak medya mensuplarına, haberlerinde nefret söyleminden kaçınmaya yardımcı olacak bilgilendirici medya kitapçıkları ve çevirimiçi medya servisi oluşturmayı amaçlıyoruz.'



İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55