Valilik: Yeterli su stoğu var

Hatay Valiliği içmesuyu sıkıntısına ilişkin oluşan endişeyi giderdi. HBB, suya yoğun talebin sürdüğünü bildirdi

HATAY 4.03.2023 15:52:00 0
Valilik: Yeterli su stoğu var

Devreye alınan şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması ve şişe suyu dağıtımında yaşanan daralmayla oluşan endişe üzerine Hatay Valiliği, yeterli bu stoğunun bulunduğunu, AFAD tarafından içme suyu sevkiyatının devam ettiğini bildirdi.

6 Şubatta yaşanan depremin ardından Hatay genelinde şu şebekelerinde oluşan arıza ve patlakların ekiplerin yoğun çalışmalarıyla giderildiği belirtilen Valilik açıklamasında içme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması istendi, böleye içmesuyu sevkiyatının devam ettiği kaydedildi.

İçmesuyu ihtiyacına yönelik sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların ‘kara propaganda’ olarak nitelendirildiği ve paylaşımlarla ilgili cezai işlem uygulandığı aktarılan Valilik açıklaması şöyle:

“Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır.”

HBB’den su açıklaması

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada da Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesinin önerildiği belirtilerek, içme suyu probleminin çözümü için paydaşlarla iletişime geçildiği ve problemin çözümü için girişimlerin devam ettiği kaydedildi.

Şehir şebekesine suyun klorlanarak verildiği, analizlerin ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Tüm sular klorlanarak şebekeye verilmekte olup analizleri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Herhangi bir olumsuz sonuç çıkması halinde HATSU'ya bildirilmekte ve kaynak kapatılmaktadır. Arabın gölü analiz sonucu olumsuz çıktığı için uyarılmış yapılmış olup şu anda bu kaynak yeni tahlil sonucu çıkıncaya kadar kullanılmamaktadır. Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde enkazdan kaynaklı su verilemeyen bölgelerde sokak çeşmeleri ile de vatandaşa kullanma suyu ulaştırılmaktadır. Hatay'ın özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde şişe olarak ambalajlanmış içme suyuna ulaşım konusunda Belediyemize hemşehrilerimizden yoğun talep olmaktadır.”

 

Anahtar Kelimeler: Valilik: Yeterli stoğu

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10870,60%0,43
  • DOLAR

    40,88% 0,08
  • EURO

    47,83% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4397,53% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,00