Valilikten ‘Suriyeli işçi’ istedi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde narenciyenin hasadı için işçi bulamayan üretici, ‘Suriyeli işçi’ arayışına girdi.

EKONOMI 7.11.2023 17:05:00 0
Valilikten ‘Suriyeli işçi’ istedi

Mevsimlik işçinin bölgeye gelmesi için planlama desteği talep edilirken Dörtyol Ziraat Odası, Osmaniye Valiliği’nden ‘sığınmacı işçi talebinde bulundu.

Hatay’ın Dörtyol ve Erzin ilçesi ile Osmaniye’de üretici, lokomotif sektörlerden biri olarak kabul edilen narenciyenin dalında kalması tehlikesi ile karşı karşıya. Narenciye üreticileri hasat döneminin başlamasına karşın depremden dolayı mevsimlik işçiler için barınma sorununu çözemedi.

Dörtyol Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Coşkun, Osmaniye Valiliği’ne yaptığı yazılı başvuruda, “İlçemizde narenciye hasadı başlamış olup hasat işçisi problemi yaşamaktayız. İlinizde bulunan Suriyeliler için kurulmuş kamptan Dörtyol bölgemizde narenciye işçiliğinde ücreti mukabilinde çalışmak üzere sığınmacı işçiler talep etmekteyiz. İzin problemleri olduğu için temin edememekteyiz. Hem ihtiyaç için hem de sığınmacıların refahı için valiliğimizin bize yol göstermesini ve yardımcı olması hususunu arz ederim” dedi. 

Anahtar Kelimeler: Valilikten ‘Suriyeli istedi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16976,18%-0,24
  • DOLAR

    43,84% 0,00
  • EURO

    51,66% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7267,20% -0,16
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00