Vatan Partisinden Irak´a ´referandum tepkisi´

Vatan Partisinden Irak´a ´referandum tepkisi´

25 Eylül 2017 tarihinde Irak´ın Kuzeyinde, yapılacak ´bağımsızlık referandumu´na karşı çıkan ve Adana´daki İncirlik Üssünün kapatılmasını isteyen Vatan Partisi, İncirlik üssü önünde yaptığı basın açıklamasıyla bunu protes

 

İncirlik üssünün kapatılması için yapılan basın açıklamasına Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye il başkanları ve yöneticileri katıldı. Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Kırıkhan İçe Başkanı Gönül Gökkan, Samandağ İlçe Başkanı Gazi Karaali, Defne İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz da açıklamada bulundu. Vatan Partisi yöneticileri, açıklamalarında, 'ABD ve İsrail, hem Barzani hem de PKK/PYD eliyle Türkiye´nin bütün güney sınırını kapsayan, üstelik Kerkük ve Musul gibi tartışmalı bölgeleri de içine alan bir proje devleti yaratmak istiyor. Barzani´in Kukla devleti ile PKK/PYD eliyle Suriye´nin kuzeyinde oluşturulan sözde kantonlar, aynı planın parçalardır. Nitekim Barzani referandumdan birkaç gün sonra bu kez de PYD´nin sözde kantonları içinde referandum yapılacağını açıklamıştır. Bir yanda Kerkük ve Musul´un doğal kaynakları ABD ve İsrail eliyle gasp edilirken, bir yandan da Türkiye, Irak, İran ve Suriye´nin toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir terör koridoru oluşturulacaktır. Nihayetinde Türkiye´nin, Suriye´nin, İran´ın ve Irak´ın bölünmesi hedeflenmektedir. Barzanicilerin, reklam kampanyalarında gösterdikleri haritada oy istedikleri sözde Kürdistan, Kars´tan, Sıvas´a, Adana´dan, Hatay hattına kadar ülkemizin topraklarını kapsıyor. ABD de bu sözde bağımsızlık referandumunu her yerindedir. Bugünlerin hazırlanmasında ABD ve İsrail´in rolü belgeleriyle kayıtlıdır. Pentagon´dan yapılan yarım ağızla ´referandum ertelenmeli´ açıklamaların hiçbir değeri ve gerçeği yansıtan tarafı yoktur' ifadesine yer verildi.
Vatan partisi yöneticileri, Ankara´daki Erbil Temsilciliğinin kapatılmasını, referandumdan vazgeçilmediği takdirde Habur Sınır Kapısının 3 gün içinde kapatılacağının ilan edilmesini, Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatının durdurulacağının açıklanmasını ve İncirlik Üssünün kapatılmasını da istedi.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20