Veliden ‘iç çamaşırı denetimi´ öfkesi

Veliden ‘iç çamaşırı denetimi´ öfkesi

Okul tuvaletini kirleten öğrencinin bulunması için aynı sınıftaki erkek öğrencilerin sınıftan çıkarılarak temizlik görevlisi tarafından iç çamaşırı denetiminin yapıldığı iddiası velileri telaşlandırdı.

 Arsuz Karaağaç Anaokulu´ndaki uygulama tepkiyle karşılanıp yazılı olarak şikayet edilirken, dün bir grup veli çocuklarını okula göndermeyerek okulda toplandı. Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, dilekçe ile yapılan başvuru üzerine konunun incelendiğini, müfettiş incelemesinin ardından işlem yürütüleceğini söyledi.

12 Ekim´de meydana geldiği belirtilen olayla ilgili dün de bir grup veli çocuklarını okula göndermeyip okul yönetimiyle görüşmek üzere okul bahçesinde biraraya geldi. İlçe Mlli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, okul yönetimiyle yaptığı görüşmenin ardından çıkışta, okul bahçesinde bekleyen velilere de bilgi verdi. Ramazan Dönmez, konunun inceleme aşamasında olduğunu belirtti.

Konu müfettiş incelemesinde
İlçe Milli Eğitim Müdürü Dönmez, velilerin sorularını yanıtlayarak olayla ilgili verilen dilekçeler doğrultusunda inceleme başlatıldığını, müfettiş incelemesinin tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. Ramazan Dönmez, “Çocuklarımızın psikolojilerini bozacak en küçük bir şeye müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda biz üzerimize düşeni yapacağız. Çocuklarımızı öğretmenlerine teslim edeceğiz, öğretime devam edeceğiz. Eğitim-öğretim haklarının kesintiye uğramasına izin vermeyelim lütfen. Herkes üzerine düşeni yapsın diyorum” şeklinde konuştu.
Veliler tarafından yapılan yazılı başvuru üzerine konunun incelemeye alındığını ve müfettiş incelemesinin ardından işlem yapılacağını da kaydeden Dönmez, velilerden çocuklarının eğitim-öğretimin sürdürülmesi için katkı vermelerini istedi.

“Çocuklarımız teşhir edildi”
Veliler ‘iç çamaşırı´ kuralı gözetilmeden çocuklarının kaygı ve korkuya yol açan bir uygulamayla karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Denetimin şeklini ve yönteminin normal görülemeyeceğini kaydeden veliler, okul saatleri içinde tuvaleti belirli kurallar çerçevesinde kullanamayan ve tuvaleti temiz bırakmayan bir erkek öğrencinin ‘suçlu arar gibi arandığını ve teşhir edildiğini´ belirtti. Tahmin yürütülerek tespit edilen sınıfın erkek öğrencilerinin neden belirtilmeden okul yöneticisi tarafından öğretmenden izin alınarak sınıftan çıkartılıp iç çamaşırlarına ve popolarına temizlik görevlileri tarafından bakıldığını aktaran veliler, çocuklarına sorgulanma süreci yaşatıldığını savundu. Veliler adına yaptığı değerlendirmede Nurcan Dural, “Okul müdürü tarafından nedenini anlayamadığı bir şekilde sınıfından alınıp, sorgulanma süreci içine konulması her yaş grubundaki çocuk için başlı başına bir ruhsal travma ve bir çeşit fiziksel ve duygusal istismardır” diye konuştu.

Polis önlem aldı
Öğrenci velilerinin okulda toplanacağı bilgisi üzerine emniyet önlemleri alındığı gözlendi. Arsuz Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı bir ekip okul bahçesinde velilerin okuldan ayrılmasına kadar görev yaptı.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

Yükleniyor

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21