Veteriner adaylarına belediyede staj imkanı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) arasında iş birliği ve ortak üretilen 1.600 metrekarelik mozaiğin HBB´ye devredilmesini öngören protokol imzalandı.

GÜNCEL 31.03.2021 16:27:00 0
Veteriner adaylarına belediyede staj imkanı

Antakya/SES

Antakya´daki Hatay Gastronomi Evi´nde düzenlenen protokol törenine HBB Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, MKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaca da katıldı. Protokol, MKÜ Veterinerlik Fakültesi son sınıf intörn öğrencilerinin, HBB´nin barınağı, mezbahane gibi veterinerlik hizmet birimlerinde uygulama yapabilmesini öngörüyor. Veterinerlik fakültesi öğrencileri, ‘Dış Pratik Eğitim Programı´ kapsamında, HBB´nin veterinerlik hizmeti veren birimlerinde iş ve işlemlere katılabilecek, zorunlu yaz stajı yapabilecek.

Ortak mozaik HBB´ye devredilecek
HBB ile MKÜ arasında imzalanan ayrı bir protokol de, EXPO 2021 Hatay projesi kapsamında yer alacak olan ve dünyanın tek parça taban mozaiği olma özelliğini taşıyacak Ortak Varoluş mozaiğinin HBB´ye devrini öngörüyor. MKÜ öğretim üyesi Dr. Banu Özdilek Tıbıkoğlu, 'Ortak varoluş mozaiği ortak çabanın ürünüdür. Üniversite ve HBB ortaklığı, Hatay´a özgün bir eser kazandırdı. Mozaiğimiz Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi ve patenti alındı. Ortak Varoluş Mozaiği Hataylılık aidiyet duygusuna ve şehrimizin uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacak. Mozaikte, Asi Nehri, Kel Dağı, Habib-i, Neccar, Amik Ovası yer alıyor. Bu topraklardaki kardeşlik yansıtılıyor. Mozaik, Hatay´ın güzelliği 1.600 metrekarede tek parça halinde gösteriliyor” dedi.


İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

40 kuruluş ve kişiden 'kaygılıyız' açıklaması

Hatay heyetinden Sağlık Bakanı'na ziyaret

İskenderun AKP'de gençlerin başkanı değişmedi

Kutlu'nin ilk öykü kitabı okuruyla buluştu

AFAD, "Sednaya hapishanesinde çalışıyor"

'Hak sahipliği başvurusuna 15 günlük itiraz süresi

Deprem inşaatında 'tarihi mezar' çıktı

TMMOB kamu denetimi istedi

Soylu bu kez kongreyle görevde

Derin: Standart dışı üretim konutlarda kullanıldı mı?

CHP İlçe Başkanı Derin havayı kirleten firmalara denetim istedi

Yolbulan grevi, 180 günü geçti

  • BIST 100

    9715,86%-0,18
  • DOLAR

    35,49% 0,06
  • EURO

    36,57% -0,02
  • GRAM ALTIN

    3056,95% 0,13
  • Ç. ALTIN

    4876,78% 0,00